Κουμουτσάκος: Πρωτόγνωρο το θράσος της Αγκυρας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Κουμουτσάκος: Πρωτόγνωρο το θράσος της Αγκυρας επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Γιώργος Κουμουτσάκος/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Οι νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου υπηρετούν τον προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό στη γείτονα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την τουρκική προκλητικότητα».

Αυτό δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, όσον αφορά στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Το θράσος της Άγκυρας έχει φτάσει σε σημείο πρωτόγνωρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Κουμουτσάκος.

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Οι νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου υπηρετούν τον προεκλογικό εθνικιστικό ανταγωνισμό στη γείτονα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνιστά άλλοθι για την τουρκική προκλητικότητα

Πόσο μάλλον που οι δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ περιέχουν απαράδεκτους ισχυρισμούς για το Αιγαίο, απειλές για έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ και απόπειρα εκβιασμού της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τους δυο στρατιωτικούς μας που παράνομα εξακολουθούν να κρατούν.

Το θράσος της Άγκυρας έχει φτάσει σε σημείο πρωτόγνωρο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την καλούμε λοιπόν, έστω και τώρα, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Να προβεί στα αναγκαία διαβήματα και να κινητοποιήσει άμεσα τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας.

Έτσι ώστε οι ελληνο/τουρκικές σχέσεις να σταματήσουν να είναι πεδίο εύκολης άσκησης για την τουρκική αναθεωρητική στρατηγική.

Αδράνεια και ολιγωρία αυξάνουν υπαρκτούς κινδύνους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ