Σκιάθος: Γέμισαν νερό βαρέλια που ξέβρασε η θάλασσα και έκαναν πυρασφάλεια στις Κουκουναριές [εικόνες] - iefimerida.gr

Σκιάθος: Γέμισαν νερό βαρέλια που ξέβρασε η θάλασσα και έκαναν πυρασφάλεια στις Κουκουναριές [εικόνες]

Κυρίως βαρέλια από μυδοκαλλιέργειες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαρέλια μυδοκαλλιεργειών που ξεβράζονται με τα χειμωνιάτικα κύματα στις βόρειες παραλίες συλλέγουν κάτοικοι της Σκιάθου, τα γεμίζουν με νερό και τα τοποθετούν σε δασικές περιοχές ως μέτρο πυρασφάλειας.

Τα τελευταία επτά χρόνια, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθετούν τα βαρέλια στη δασική περιοχή Μαντράκι, ως μέτρο πρωτοβάθμιας αντιμετώπισης πυρκαγιάς.

Τα βαρέλια συλλέγουν εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εθελοντισμού για το περιβάλλον «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή» και προέρχονται από μυδοκαλλιέργειες, από όπου δραπετεύουν μαζί με χιλιάδες πλαστικά άσπρα διχτάκια, που είναι καταστροφικά για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Σκιάθος: Γέμισαν νερό βαρέλια που ξέβρασε η θάλασσα και έκαναν πυρασφάλεια στις Κουκουναριές [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Φέτος τοποθετήθηκαν 37 βαρέλια με περίπου έξι τόνους νερού, στο πλαίσιο προγράμματος που υλοποιεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος και αφορά την υιοθεσία της δασικής περιοχής στο Μαντράκι, ένα από τα σπανιότατα φυσικά δάση κουκουναριάς με οικοσύστηµα που αναπτύσσεται σε καθαρά αµµώδες έδαφος.

Σκιάθος: Γέμισαν νερό βαρέλια που ξέβρασε η θάλασσα και έκαναν πυρασφάλεια στις Κουκουναριές [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόλις τρία δάση κουκουναριάς, που καταλαμβάνουν σχετικά μικρή έκταση.

Τις φωτογραφίες παραχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Σκιάθος"
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ