Επίθεση Γεωργιάδη στην κυβέρνηση: Είστε τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες - iefimerida.gr

Επίθεση Γεωργιάδη στην κυβέρνηση: Είστε τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες

Αδωνις Γεωργιάδης/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είστε τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες και δεν πιστεύετε σε τίποτα».

Αυτό είπε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα της Βουλής.

Αφορμή για την επίθεση, στάθηκαν τα συγχαρητήρια που έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, αλλά και η επιχειρηματολογία από ελληνικής πλευράς ότι τα Σκόπια πρέπει να ενταχθούν στην ατλαντική συμμαχία

«Εσύ είσαι ένας τόσο σφοδρός κομμουνιστής, κ. Μπαλτά πως αισθάνεστε τώρα που ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να κάνει μία συμφωνία με τα Σκόπια με αποκλειστικό σκοπό την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ; Ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδριακή του απόφαση λέει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί γιατί έχουν εκλείψει οι λόγοι δημιουργίας του. Αφού το ΝΑΤΟ πρέπει να διαλυθεί γιατί είναι τόσο σπουδαίο τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και είναι τόσο σπουδαίο ώστε ο πρωθυπουργός να παίρνει κι αυτή την απόφαση που πήρε;»

Πρώτη φορά γραμματέας του ΝΑΤΟ έδωσε δημόσια συγχαρητήρια σε Έλληνα πρωθυπουργό

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι ο ίδιος ήταν πάντα υπέρ του ΝΑΤΟ, αλλά ποτέ μέχρι τώρα γραμματέας της συμμαχίας δεν έδωσε δημόσια συγχαρητήρια σε Έλληνα πρωθυπουργό.

«Εγώ πάντα με το ΝΑΤΟ ήμουν αλλά έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά για να μας δώσει ο γραμματέας του ΝΑΤΟ συγχαρητήρια. Μέχρι να έρθει η αριστερά ποτέ γραμματέας του ΝΑΤΟ δεν έδωσε συγχαρητήρια στον Έλληνα πρωθυπουργό, το ζήσαμε κι αυτό με την κυβέρνηση της πρώτης φοράς αριστερά».

Να ζητήσει συγγνώμη ο Τσακαλώτος για το «δεν χρωστάω δεν πληρώνω»

Ο κ. Γεωργιάδης εξαπέλυσε όμως επίθεση και κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με αφορμή τα όσα έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατά του αγγλικού δικαίου όταν ψηφιζόταν το PSI, αλλά και για το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος ήταν στην πλατεία των αγανακτισμένων έχοντας πίσω του πάτα το πάνω «δεν πληρώνω δεν χρωστάω».

«Γίνονταν ομηρικές μάχες για το αγγλικό δίκαιο στο PSI, προδότες μας ανέβασαν προδότες μας κατέβασαν. Σήμερα όχι μόνο έχετε αγγλικό δίκαιο στην δανειακή σύμβαση που υπογράψατε αλλά κάνετε και ένα βήμα παραπέρα παρέχετε έως το ύψος των 25 δις εγγύηση από τα έσοδα του υπερταμείου στους δανειστές για το δάνειο το οποίο πήρατε. Αισθάνεστε την ανάγκη ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ.Τσακαλώτο να σηκωθείτε και να ζητήσετε ένα συγνώμη για όσους βρίζετε. Επειδή είπατε ότι εσείς δεν το κάνετε προσωπικά, ναι δεν το κάνατε αλλά ήσασταν στο τραπεζάκι των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος και από πίσω υπήρχε ένα πάνω “δεν χρωστάω δεν πληρώνω”.

Με το “δε χρωστάω δεν πληρώνω” κάνατε πολιτική καριέρα και τώρα είστε υπουργός οικονομικών. Αισθάνεστε την ανάγκη να σηκωθείτε και να πείτε ένα συγνώμη σε αυτούς που κατηγορούσατε και να ζητήσετε συγγνώμη από αυτούς που κοροϊδέψατε; Αυτή θα ήταν μία γενναία πολιτική πράξη αλλά δυστυχώς δεν περιμένω να το κάνετε γιατί τέτοιοι είστε», είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Επί ΣΥΡΙΖΑ τα διόδια είναι καλά και ψεκάζουν βιταμίνη C;

Στο στόχαστρο του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε και το κίνημα «Δεν πληρώνω», καθώς ο κ. Γεωργιάδης θυμήθηκε την εποχή που Αλέξης Τσίπρας σήκωνε τις μπάρες των διοδίων.

«Για τα διόδια στη χώρα αυτή έγιναν εγκλήματα, πήγαινε ο κ. Τσίπρας και σήκωνε ο ίδιος τις μπάρες μαζί με τον κ. Βαξεβάνη. Και ερωτώ, όλοι αυτοί του κινήματος “Δεν πληρώνω’, κάποιοι έγιναν και υπουργοί έχουν την ανάγκη να πουν ρε παιδιά εντάξει όταν τα διόδια είναι του Βενιζέλου και του Σαμαρά είναι κακά διόδια, όταν διπλασιάζονται επί Καμμένου και Τσίπρα είναι καλά διότι έχουν βιταμίνη C και κάνουν καλό στην υγεία, όταν περνάτε από τις μπάρες σε ψεκάζουν με βιταμίνης C.

Τώρα με την ψήφο σας σε λίγες ώρες θα διπλασιάσετε τα διόδια, έχετε την ανάγκη να σηκωθείτε και να ζητήσετε μία συγγνώμη; Έχετε την ανάγκη εσείς του “Δεν πληρώνω” να σηκωθείτε και να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό γιατί με την ψήφο σας τριπλασιάζετε τα διόδια;».

Τσίρκο η στάση Καμμένου στο Σκοπιανό

«Αν είσαι στην κυβέρνηση και διαφωνείς με την συμφωνία είσαι άνθρωπος με αρχές, αν είσαι στην αντιπολίτευση είσαι ακροδεξιός, φασίστας και τζογαδόρος».

Αυτό σχολίασε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΑΚΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.
Παράλληλα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για παραλογισμό, ενώ σε ό,τι αφορά τη στάση του Πάνου Καμμένου εξήγησε ότι πρόκειται για «τσίρκο που παίζεται ακόμη».

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι τις αποφάσεις του θα τις κρίνει η ιστορία, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι πάντα στις δημοκρατίες ο κάθε πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι δεν είναι τύραννος ή δικτάτορας και στο τέλος γίνεται ό,τι θέλει ο λαός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ