Ντομπρόβσκις: Οι παρεμβάσεις για το χρέος θα πρέπει να είναι εμπροσθοβαρείς - iefimerida.gr

Ντομπρόβσκις: Οι παρεμβάσεις για το χρέος θα πρέπει να είναι εμπροσθοβαρείς

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι παρεμβάσεις για το ελληνικό χρέος θα πρέπει να είναι εμπροσθοβαρείς έτσι ώστε να διασφαλιστεί η σταδιακή επιστροφή της χώρας στις αγορές σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Κατά τη 2η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση που διοργανώνει σήμερα και αύριο ο Economist ο κ. Ντομπρόβσκις είπε ότι «η Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος ενός πολύ μεγάλου ταξιδιού, μίας Οδύσσειας θα έλεγε κανείς» και πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, Η ανάπτυξη του πραγματικού ΑΕΠ ήταν 1,4% το 2017, θύμισε, ενώ φέτος η οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί 2% και η ανεργία να μειωθεί σταδιακά. Ανάκαμψη καταγράφεται και στις επενδύσεις και ειδικά σε κλάδους, στους οποίους έγιναν μεταρρυθμίσεις.»

Υπογράμμισε ότι όλες οι πλευρές εργάζονται για μια συνολική συμφωνία στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας και κάλεσε για άλλη μια φορά την Αθήνα να επιμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, εάν θέλει η οικονομία να τεθεί σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης, αλλά και να τηρήσει τη συμφωνία για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ έως το 2022.

Αναφορικά με το θέμα των κόκκινων δανείων ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είπε ότι έχει γίνει πρόοδος, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη να ενταθεί η προσπάθεια, καθώς το ποσοστό τους στην Ελλάδα παραμένει το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την πορεία της ΕΕ, ο Ντομπρόβσκις ανέφερε η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη θα προχωρούν μαζί, ενώ χαρακτήρισε ζήτημα υψηλής σπουδαιότητας και αναγκαιότητας η εμβάθυνση της ΟΝΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ντομπροβσκις Economist χρέος μέτρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ