Μουντιάλ 2018: Εκει που οι... μεγάλοι Μέσι και Ρονάλντο φαίνονται... μικροί - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Εκει που οι... μεγάλοι Μέσι και Ρονάλντο φαίνονται... μικροί

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο ποδοσφαιριστές ετοιμάζονται να πατήσουν το χορτάρι των γηπέδων της Ρωσίας, ενόψει του Μουντιάλ 2018, με τα ατομικά βραβεία, τις διακρίσεις και τους τίτλους σε συλλογικό επίπεδο να... ξεχειλίζουν.

Έχουν κάνει τον κόσμο να... παραμιλάει με τα κατορθώματα τους και δεν είναι άλλοι από τους Λιονέλ Μέσι της Αργεντινής και Κριστιάνο Ρονάλντο της Πορτογαλίας. Τι συνδέει τους δύο αστέρες; Η απουσία ενός τίτλου Μουντιάλ στην τροπαιοθήκη τους!

Πρόκειται για ένα τρόπαιο που και οι δύο επιζητούν διακαώς και ευελπιστούν οι φίλαθλοι της Ρωσίας να γίνουν μάρτυρες του μεγαλείου τους και της κατάκτησης του παρθενικού τους τροπαίου σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ακόμη, πάντως, κι αν ένας από τους δύο φτάσει στο θρίαμβο, υπάρχουν κάποια ρεκόρ που θεωρείται απίθανο ακόμη και να τα πλησιάσουν...

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σας παρουσιάζει τα ρεκόρ που δύσκολα θα «καταρρίψουν» οι δύο εν ενεργεία «ζωντανοί-θρύλοι» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου:

Περισσότερα τρόπαια

Το ρεκόρ με τις περισσότερες κατακτήσεις Μουντιάλ ανήκει στον θρύλο της Βραζιλίας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Πελέ, το όνομα του οποίου χρησιμοποιείται πολλάκις δίπλα σε αυτά των Μέσι και Ροναλντο όταν τίθεται το ερώτημα «ποιός ποδοσφαιριστής είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών».

Ο Πελέ έχει κατακτήσει τα Μουντιάλ του 1958, 1962 και 1970, ενώ στη σχετική λίστα ακολουθούν με δύο τρόπαια οι Ρονάλντο (Βραζιλία), Καφού (Βραζιλία) και Τζιουζέπε Μεάτσα (Ιταλία).

Με τον Μέσι σε ηλικία 30 χρονών και τον Ρονάλντο 33, θα πρέπει οι δύο να αγωνιστούν το λιγότερο οκτώ χρόνια με τις Εθνικής τους Ομάδες, προκειμένου να πλησιάσουν τον Πελέ, κάτι το οποίο θεωρείται αδύνατο.

Περισσότερα γκολ σε ένα Μουντιάλ

Ακόμη ένα... κατόρθωμα που θεωρείται άπιαστο για τους δύο εν ενεργεία άσους του ποδοσφαίρου. Το 1958 ο Ζιστ Φοντέν σκόραρε 13 τέρματα με τη Γαλλία, οδηγώντας την μέχρι τα ημιτελικά, τα οποία αποτελούν και ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ που έχει πετύχει ποδοσφαιριστής σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τα Μουντιάλ, όπως έχει αποδειχθεί, δεν είναι το... φόρτε των Μέσι και Ρονάλντο, καθώς o Αργεντινός έχει βρει δίχτυα μόλις 5 φορές σε όλη του την καριέρα σε Παγκόσμια Κύπελλα, τη στιγμή που ο Ρονάλντο έχει πανηγυρίσει μόλις τρία με την Πορτογαλία.

Ο γηραιότερος σκόρερ των Μουντιάλ

Γι` αυτό το ρεκόρ θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να δούμε αν οι δύο αστέρες θα... αντέξουν στο χρόνο. Το συγκεκριμένο ρεκόρ ανήκει στον Ροζέ Μιλά, ο οποίος το 1994 είχε σκοράρει για το Καμερούν απέναντι στη Ρωσία σε ηλικία 42 ετών, ενός μηνός και οκτώ ημερών.

Μέσι και Ρονάλντο είναι 30 και 33 ετών, αντίστοιχα και αυτό που πρέπει να περιμένουμε είναι τα εξής: Ο Πορτογάλος έχει ήδη εμφανίσει σημάδια κόπωσης και επιβράδυνσης της έκρηξης του και δεν γνωρίζει κανείς αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στην Εθνική, ενώ ο Αργεντίνος έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι αν δεν καταφέρει να κερδίσει ένα Μουντιάλ με τη χώρα του θα αποχωρήσει από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Περισσότερα γκολ καριέρας σε Μουντιάλ

Ο Ρονάλντο κατέχει το ρεκόρ με τα περισσότερα τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης (450 σε όλες τις διοργανώσεις), ενώ με την Εθνική έχει σημειώσει 81!

Από την πλευρά του ο Μέσι έχει 586 με την Μπαρτσελόνα σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ηγείται της Αργεντινής με 64.

Σε επίπεδο Μουντιάλ το ρεκόρ ανήκει στον Γερμανό Μίροσλαβ Κλόζε με 16 γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα, αριθμός που για να τον απειλήσουν Μέσι και Ρονάλντο θα πρέπει να σκοράρουν περισσότερα από 10 στο Παγκόσμιο της Ρωσίας.

Περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς Μοντιάλ


Το ρεκόρ συμμετοχών σε τελικούς Μουντιάλ ανήκει στον Βραζιλιάνο Καφού, ο οποίος έχει πάρει μέρος σε τρεις (1994, 1998, 2002). Είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει κάτι τέτοιο, καθώς ο συμπατριώτης του Πελέ μπορεί να έχει τρεις κατακτήσεις, αλλά στον αγώνα του 1962 ήταν τραυματίας.

Ο Μέσι μετρά μόλις μία συμμετοχή σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, το 2014, όταν έφτασε με την Αργεντινή μέχρι το τέλος, αλλά η ομάδα του ηττήθηκε από την Γερμανία. Το ερώτημα που γεννάται λοιπόν είναι το εξής: Θα προλάβει ηλικιακά;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ