Μουντιάλ 2018: Σιγουριά Ρώσων-FIFA ότι δεν θα γίνουν επεισόδια - iefimerida.gr

Μουντιάλ 2018: Σιγουριά Ρώσων-FIFA ότι δεν θα γίνουν επεισόδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συχνά η Δύση εξέφραζε ανησυχίες μήπως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ προκληθούν σοβαρά επεισόδια από οπαδούς, αφού μετά από εκείνα της Μασσαλίας το 2016 η φήμη των Ρώσων οπαδών είναι κάκιστη.

Ομως φαίνεται ότι οι Ρώσοι έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την...πρόληψη αλλά και την αντιμετώπισή τους. Ηδη έχουν γίνει αυστηρές συστάσεις.

Μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης το φαινόμενο των συγκρούσεων στα γήπεδα έγινε πιο έντονο. Στο τέλος της δεκαετίας του 1990 ήταν συχνές οι συμπλοκές μεταξύ οπαδών διαφόρων ομάδων με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων, όπως αναφέρει η Deutsche Welle. Ήταν περίπου εκείνη η εποχή που η ειδική υπηρεσία κατά του εξτρεμισμού ανέλαβε δράση.

Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2000 οι συμπλοκές περιορίστηκαν και διεξάγονταν πλέον όχι σε κεντρικά σημεία αλλά στις παρυφές της πόλης και σε δάση θέλοντας -οι εμπλεκόμενοι- να ξεφύγουν από τις αρχές ασφαλείας. Στις συμπλοκές συμμετείχαν πλέον 10 με 30 άτομα από κάθε πλευρά. Ακολούθησε μια σχετική ομαλοποίηση, ωστόσο η μεγάλη στροφή έγινε το καλοκαίρι του 2016 στη Μασσαλία. Η Ένωση Ρώσων Φιλάθλων θεωρήθηκε υπεύθυνη και αποκλείστηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου στην οποία είχε καταφέρει να ενταχθεί. Στη συνέχεια ανέστειλε την λειτουργία της. Από τότε στο Κέντρο Καταπολέμησης του Εξτρεμισμού διοργανώνουν ομιλίες με θέμα την πρόληψη της βίας στα γήπεδα.

Στο συμπέρασμα πάντως που καταλήγουν Ρώσοι διοργανωτές και FIFA, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, είναι ότι δεν αναμένονται έκτροπα κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. «Εκεί που υπάρχει ποδόσφαιρο, αθλητισμός, συναισθήματα και πολύς κόσμος δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς μικροσυμπλοκές. Ωστόσο επεισόδια σαν αυτά που έγιναν στη Μασσαλία δεν πρόκειται να γίνουν», τονίζουν Ρώσοι διοργανωτές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μουντιάλ 2018
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ