Λεβέντης: Η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» στους Αμερικανούς -Ζήτησε δημοψήφισμα - iefimerida.gr

Λεβέντης: Η κυβέρνηση κάθεται «σούζα» στους Αμερικανούς -Ζήτησε δημοψήφισμα

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Βασίλης Λεβέντης, σε υψηλούς τόνους από το βήμα της Βουλής, επέκρινε με δριμύτητα τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, έκανε λόγο για κυβέρνηση που κάθεται «σούζα στους Αμερικανούς» και ζήτησε δημοψήφισμα.

«Μήπως προεξοφλείτε το "όχι" του ελληνικού λαού και θέλετε να περάσετε με το ζόρι το "ναι"; Η πίεση των Αμερικανών είναι ασφυκτική και σας καταλαβαίνω, αλλά νόμιζα ότι η Δεξιά είναι το κόμμα των Αμερικανών, δεν ήξερα ότι κι οι Αριστεροί πρωθυπουργοί κάθονται σούζα. Και μου λέει εμένα ο κ. Τσίπρας ότι δεν αισθάνεται ένοχος διότι το έδωσε η Δεξιά το 2008. Και μοιάζει έτσι με τους ληστές που όταν συλλαμβάνονται τα ρίχνει ο ένας στον άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης.

«Εδώ μοιράζουμε τις ευθύνες που δίνουμε το "Μακεδονία" ή να προσπαθήσουμε να το σώσουμε; Ποιο είναι το θέμα; Ποια είναι αποστολή της αίθουσας; Να χρεώσετε ο ένας στον άλλο την μειοδοσία ή να προσπαθήσουμε να την αποσοβήσουμε. Στα Σκόπια κάνουν και σύσκεψη αρχηγών και δημοψήφισμα θα κάνουν. Εμείς ούτε το ένα ούτε το άλλο. Τι σας φοβίζει να απευθυνθείτε στο λαό; Κι αν τελικά νομίζετε ότι η συμφωνία είναι ωφέλιμη, να τον πείσετε να την εγκρίνει», κατέληξε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ