Μάριος Γεωργιάδης: Τι είναι το Σκοπιανό, μπουγάτσα που θα λήξει; -Ας κρατήσει και 100 και 200 χρόνια - iefimerida.gr

Μάριος Γεωργιάδης: Τι είναι το Σκοπιανό, μπουγάτσα που θα λήξει; -Ας κρατήσει και 100 και 200 χρόνια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή να αφορά τα προαπαιτούμενα που βρίσκονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο ωστόσο οι τόνοι ανεβαίνουν με αφορμή την χθεσινή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Σκοπίων.

Από την πλευρά της κυβέρνησης επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης με αφορμή τη στάση που κρατάει Νέα Δημοκρατία στην συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων.

«Ο Μητσοτάκης θα κατέβει στις εκλογές του 19 με σύνθημα αδιέξοδο σε κάθε διέξοδο. Εμείς λύνουμε ένα πρόβλημα που δημιουργήσατε εσείς και που κρατάει 70 χρόνια. Η Ελλάδα κερδίζει και εσείς βγαίνετε και λέτε με έναν διαστρεβλωμένο δημόσιο λόγο περί υποχώρησης από τα εθνικά δίκαια και λοιπά και λοιπά. 140 χώρες έχουν αναγνωρίσει το Μακεδονία σκέτο και τώρα θα το αναγνωρίσουν ως βόρεια Μακεδονία αυτό δεν είναι νίκη; Το erga omnes δεν είναι νίκη; Ο πλήρης διαχωρισμός ταυτότητας και γλώσσας ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό δεν είναι νίκη; Σκεφτείτε και αποφασίστε».

Λίγο νωρίτερα οι τόνοι ανέβηκαν από την ομιλία του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Μάριου Γεωργιάδη οποίος έκανε λόγο για προδοσία από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την συμφωνία για το θέμα των Σκοπίων και αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος ότι υπόθεση κρατάει 25 χρόνια και πρέπει να λυθεί απάντησε. «Τι έγινε που 25 χρόνια δεν έχει λυθεί. Τι είναι μπουγάτσα που θα λήξει και δεν θα μπορούμε να την φάμε ας κρατήσει και 100 και 200 χρόνια.»

Στις αναφορές Γεωργιάδη αντέδρασαν έντονα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι κύριοι Μανιός, Παπαδόπουλος και Σιμορελης οι οποίοι φώναζαν από κάτω «έτσι δε μιλάει ούτε η Χρυσή Αυγή».

Ο κ. Γεωργιάδης ανταπάντησε «Εσείς είστε χειρότεροι από την χρυσή Αυγή με αυτά που φέρνετε και ψηφίζεται».
Η ένταση ανέβηκε κι άλλο όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης έκανε λόγο για πολιτικούς απατεώνες.
«Ο εθνικισμός ήταν πάντα το καταφύγιο των πολιτικών απατεώνων. Με τέτοιες ιστορίες δεν πρόκειται να κάνουμε συμφωνία με καμιά χώρα. Εάν η προσπάθεια η δικιά μας είναι να κάνουμε πόλεμο τότε όσοι θέλουν να βάλουν το Χακί και να πάνε να πολεμήσουν. Εμείς θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά στα Βαλκάνια».

Ο κ. Γεωργιάδης άκουσε τα όσα του είπε ο κ. Καραγιαννίδης από το κλειστό κύκλωμα στο γραφείο του και λίγα λεπτά αργότερα επέστρεψε στη Βουλή για να του απαντήσει θυμίζοντας τα συνθήματα του ΣυΡιζΑ για γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου και ρίχνοντας βέλη κατά του Πάνου Καμμένου.

«Όσοι δε συμφωνούν με τον ΣυΡιζΑ είναι εθνικιστές; Εμείς είμαστε δημοκράτες και αγαπάμε τη χώρα μας παραπάνω από την καρέκλα.

Οι εκφράσεις Τσολάκογλου, γερμανοτσολιάδες και στα τέσσερα ήταν δικές τους, τότε ήταν άγιοι; Αν ήταν άγιοι να πάνε σε μοναστήρι να μονάσουν. Τωρα ξαφνικά είμαστε εθνικιστές επειδή υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα; Ποιος είπε για πόλεμο και για τα Χακί; Ο κ. Καραγιαννίδης ας ψάξει μέσα στα στελέχη της κυβέρνησης ποιοι φορούν τα Χακί και κάνουν φιγούρα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ