Κουβέλης για Σκοπιανό: Είναι μία εξαιρετικά θετική συμφωνία - iefimerida.gr

Κουβέλης για Σκοπιανό: Είναι μία εξαιρετικά θετική συμφωνία

Φώτης Κουβέλης/Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι εξαιρετικά θετική συμφωνία, η οποία πρόκειται να υπογραφεί και να δρομολογηθεί η εφαρμογή της, με όλα τα ενδιάμεσα στάδια».

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, σχολιάζοντας τη συμφωνία Αθήνας-Σκοπίων.

«Θεωρώ ότι τα όσα είχε θέσει η ελληνική κυβέρνηση στο πεδίο της διαπραγματεύσεως ως κόκκινες γραμμές, εξασφαλίσθηκαν απόλυτα , έτσι ώστε να υπάρξει η ονομασία με τον γεωγραφικό προσδιορισμό, erga omnes, η απάλειψη των όποιων αλυτρωτικών διατάξεων του Συντάγματος της FYROM», σημείωσε εν συνεχεία ο κ. Κουβέλης.

«Βεβαίως, θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ότι θα υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος. Είναι ανάγκη να διανυθούν τα συγκεκριμένα στάδια, γιατί η ύπαρξη εντέλει της συμβάσεως, η εφαρμογή και η δέσμευση της, θα εξαρτηθεί ακριβώς από την ψήφιση από την πλευρά της FYROM των διατάξεων που αναθεωρούν το Σύνταγμά της και συναρτάται αυτή η αναθεώρηση με το γεγονός εάν θα γίνει ή δεν θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Διότι υπάρχει η «αιρεσιμότητα», δηλαδή πάντοτε με την αίρεση ότι όλα αυτά θα πληρωθούν», είπε.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει αυτή τη σύμβαση.

«Δεν μπορώ να το αντιληφθώ. Γιατί τι θα πει δεν έχει νομιμοποίηση; Είναι μια κυβέρνηση η οποία προέκυψε από τη βούληση του ελληνικού λαού, δηλαδή από εκλογές. Έχει την απόλυτη συνοχή της, η οποία δεν αμφισβητείται. Εάν κάποιος θέλει να την αμφισβητήσει ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, να καταθέσει μια συγκεκριμένη πρόταση δυσπιστίας και εκεί να κριθεί αν υπάρχει ή δεν υπάρχει η συνοχή και το αρραγές της κυβέρνησης», δήλωσε ο αν. Υπουργός Άμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ