«Με σημαία του μια φούστα» -Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για το Athens Pride - iefimerida.gr

«Με σημαία του μια φούστα» -Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή για το Athens Pride

Η τραγουδίστρια Καίτη Γαρμπή. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλά γράφτηκαν και ακούστηκαν για το Athens Pride που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην πλατεία Συντάγματος.

Και μπορεί πολλοί να επέκριναν την εκδήλωση, ωστόσο χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες κρατώντας σημαίες στα χρώματα του ουράνιου τόξου, με κεντρικό σύνθημα «παρούσα», συμμετείχαν στο φετινό Athens Pride.

Αρκετοί ήταν αυτοί που σχολίασαν είτε θετικά είτε αρνητικά την εκδήλωση, με την Καίτη Γαρμπή να κάνει ίσως την πιο εύστοχη και εμπεριστατωμένη ανάρτηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα, μία φράση από γνωστό της άσμα.

Η γνωστή τραγουδίστρια έγραψε:
«Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα.
Είναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο.
Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκει μπαρ, το Stonewall inn στη Ν.Υορκη.
Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας.
Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους.
Οι νόμοι επιτρέπουν σε όλους να ζουν και να διαδηλώνουν!!!
Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες.
Και με τη σημαία της Ελλάδας, και
με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα...».

#gaypride #gayparade Τα διάφορα pride που γίνονται σ όλο τον κόσμο κάθε Ιούνιο, δεν είναι ξεκάρφωτες ευκαιρίες για μια πολύχρωμη υπερηφάνεια μέσα σε πολύχρωμα ρούχα. Ειναι φόρος τιμής σε μια σημαντική επέτειο. Είναι μια μέρα μνήμης για τη στιγμή που γέννησε το κίνημα των gay δικαιωμάτων ένα πρωί στις 28 Ιούνη 1969 σ ένα γκει μπαρ, το Stonewall inn στη Ν.Υορκη. Είναι μια κραυγή διαμαρτυρίας των LGBT που ακόμα στερούνται τα Δικαιώματα που είναι τόσο αυτονόητα για τον κάθε ετεροφυλόφιλο από μας. Είναι η κόντρα στη ρατσιστική βία και στη ντροπή, στην απαξίωση και στο χλευασμό, σ όλα αυτά που τους δημιουργούν φόβο και τους ωθούν να ζουν οι περισσότεροι μέσα στο ψέμα και την καταπίεση με συνέπειες σοβαρές για τη ζωή τους. Οι νόμοι επιτρέπουν σε ολους να ζούν και να διαδηλώνουν!!! Οποιοσδήποτε νιώθει πως αδικείται, οποιοσδήποτε διεκδικεί, έχει το νομικό και ηθικό δικαίωμα να βγαίνει στο δρόμο με πανό, με πλακάτ, με σημαίες. Και με τη σημαία της Ελλάδας, και με τη σημαία του ουράνιου τόξου και με σημαία του μια φούστα...

A post shared by Kaiti! (@kaitigarbi) on Jun 9, 2018 at 10:49am PDT

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ