Το Μαξίμου απαντά στη Σπυράκη: Είστε κατώτεροι των περιστάσεων - iefimerida.gr

Το Μαξίμου απαντά στη Σπυράκη: Είστε κατώτεροι των περιστάσεων

Φωτογραφία αρχείου: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναταράξεις και έντονες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και ΝΔ προκαλεί η συμφωνία με τα Σκόπια.

Το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και του ζήτησε να πιέσει τον πρωθυπουργό να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή πριν κυρωθεί. Η κυβέρνηση δεν απάντησε και η εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη, επανήλθε.

«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του. Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις» τόνισε.

Την ίδια ώρα θεωρείται ότι είναι θέμα χρόνου είναι η κατάθεση πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία κατά της Κυβέρνησης για το «Μακεδονικό» καθώς στην αξιωματική αντιπολίτευση μαζεύουν υπογραφές.

Απαντώντας συνολικά, το μέγαρο Μαξίμου εγκαλεί την ΝΔ και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είναι «κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Το Μαξίμου, υπενθυμίζει ότι «στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει «απαράβατη προϋπόθεση» την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ «πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας», προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση».

Οπως τονίζει το πρωθυπουργικό γραφείο «τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης» και καταλήγει: «Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΔ Μαξίμου Σκοπιανό Μακεδονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ