Xάθηκε στη μετάφραση ο Ερντογάν: Eυχαρίστησε (!) το Spiegel για επικριτικό του πρωτοσέλιδο - iefimerida.gr

Xάθηκε στη μετάφραση ο Ερντογάν: Eυχαρίστησε (!) το Spiegel για επικριτικό του πρωτοσέλιδο

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντατικά μαθήματα Γερμανικών φαίνεται ότι χρειάζεται ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος πανηγύρισε σε πρόσφατη προεκλογική του συγκέντρωση επειδή έγινε πρωτοσέλιδο στο τρέχον τεύχος του Der Spiegel μαζί με τον Πούτιν, τον Τραμπ και τον Σι Τζινπίνγκ και τη λεζάντα: «Εγώ είμαι ο λαός».

Xάθηκε στη μετάφραση ο Ερντογάν: Eυχαρίστησε (!)  το Spiegel για επικριτικό του πρωτοσέλιδο | iefimerida.gr 0

«Με περιγράφουν ως έναν από τους τέσσερις ηγέτες που ορίζουν το μέλλον. Δόξα τω Θεώ!», είπε ο Ερντογάν. Μόνον που αυτό που εκείνος θεώρησε «εγκώμιο» κάθε άλλο παρά έπαινος ήταν, αφού του διέφυγε ότι ο υπότιτλος κάτω από τη λεζάντα έγραφε: «Η εποχή των αυταρχικών ηγετών».

«Μάλλον κάτι θα κατάλαβε λάθος», σχολίασε ο Ματιέ φον Ρορ, αρχισυντάκτης εξωτερικών ειδήσεων του γερμανικού περιοδικού.

Στο ίδιο συμπέρασμα κατέληξε κι ο Μαρκ Λόουεν, ανταποκριτής του BBC στην Τουρκία, αναφερόμενος στην φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Takvim, η οποία επίσης παρανόησε το εξώφυλλο του Spiegel κομπάζοντας: «Η Μέρκελ δεν τα κατάφερε να γίνει πρωτοσέλιδο, αλλά τα κατάφερε ο Ερντογάν».

Lost in translation: @DerSPIEGEL cover depicts #Erdogan together with Xi, Putin and Trump as the autocrats. Pro-govt Turkish paper @takvim thinks it’s a compliment and reproduces it with headline “Merkel didn’t make it to the front cover but Erdogan did”. You couldn’t make it up. pic.twitter.com/MEPuQBSoSM

Xάθηκε στη μετάφραση ο Ερντογάν: Eυχαρίστησε (!)  το Spiegel για επικριτικό του πρωτοσέλιδο | iefimerida.gr 1

«Ίσως πάλι ο χαρακτηρισμός “αυταρχικός ηγέτης” να θεωρείται κομπλιμέντο στον κόσμο του Ερντογάν», σχολιάζουν σαρκαστικά ορισμένα γερμανικά ΜΜΕ. Και συμπληρώνουν: «Αφού εδώ και χρόνια φαίνεται να κατευθύνει την Τουρκία σ’ ένα αυταρχικό μέλλον. Στις εκλογές της 24ης Ιουνίου οι εξουσίες του αναμένεται να ενισχυθούν. Και να ανοίξει ο δρόμος για ακόμη λιγότερη ελευθερία για τον Τύπο και την κοινωνία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία Ταγίπ Ερντογάν Der Spiegel
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ