Ταρίφα 40 ευρώ για συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - iefimerida.gr

Ταρίφα 40 ευρώ για συμμετοχή σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράβολο 40 ευρώ θα καταβάλλουν στο εξής οι υποψήφιοι που θα θελήσουν να συµµετάσχουν στο τεστ δεξιοτήτων του ΑΣΕΠ. Η ρύθµιση περιλαµβάνεται στο νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και κρίθηκε αναγκαία εξαιτίας του υψηλού κόστους διενέργειας της συγκεκριµένης ειδικής εξέτασης.

Το συγκεκριμένο τεστ δεξιοτήτων πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2008, βρίσκοντας μεγάλη ανταπόκριση, αφού, αν και ήταν προαιρετικό, λειτούργησε ως μπόνους υπέρ των υποψηφίων αφού τα μόρια που συγκέντρωνε κανείς σε αυτόν τον διαγωνισμό προσετίθεντο στη συνολική του βαθμολογία.

Το καινούριο στοιχείο που πλέον προστίθεται είναι οτι για πρώτη φορά απαιτείται το παράβολο των 40 ευρώ για συμμετοχή στο διαγωνισμό.Μέχρι τώρα οι υποψήφιοι, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειονότητα είναι άνεργοι, είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν δωρεάν αφού η περίπτωση επιτυχίας δεν σήμαινε και τον αυτόματο διορισμό. Δημιουργόυσε όμως μια δεξαμενή μορίων την οποία ο υποψήφιος είχε την ευκαιρία να ανασύρει και να προσθέτει σε οποιαδήποτε προκήρυξη επιθυμούσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ