Τα χειροποίητα παγωτά του «Κόκκιον» στο Μοναστηράκι γίνονται με ολόφρεσκο γάλα από το Βόλο - iefimerida.gr

Τα χειροποίητα παγωτά του «Κόκκιον» στο Μοναστηράκι γίνονται με ολόφρεσκο γάλα από το Βόλο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο πιο εναλλακτικό δρομάκι του Ψυρρή στην Πρωτογένους, ανάμεσα στα μπαράκια, τα κομμωτήρια και τα vintage shops, ένας Έλληνας ζαχαροπλάστης πρώτης κλάσης δημιούργησε μια μοναδική gelateria με χειροποίητα παγωτά που θα γίνουν εμμονή αυτό το καλοκαίρι.

Ο Βασίλης Παπαματθαίου σπούδασε μαγειρική στη διακεκριμένη σχολή της Le Cordon Bleu στο Παρίσι και ύστερα ζαχαροπλαστική στην Espaisucre στην Βαρκελώνη, την μάλλον πιο σύγχρονη σχολή μαγειρικής παγκοσμίως, δούλεψε για πολλά χρόνια σε εστιατόρια της Ευρώπης, αλλά πλέον επέστρεψε στην πατρίδα, φέρνοντας μαζί του την τεχνογνωσία, του και την πολύτιμη εμπειρία του.

Στον χώρο όπου άλλοτε ο πατέρας του διατηρούσε μαγαζί με εργαλεία, ο Βασίλης εγκατέστησε καταρχάς την αντιπροσωπία της Sosa κι έφτιαξε με την αδερφή του την δική του εταιρεία, τις Paraxenes Yles, που τροφοδοτεί εδώ και χρόνια εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, εστιατόρια και κουζίνες.

Φέτος αποφάσισε να κάνει και το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα που να απευθύνεται στο ευρύ κοινό, παρασκευάζοντας το δικό του παγωτό.

Διαβάστε το μυστικό που κάνει το παγωτό του «Κόκκιον» ξεχωριστό και δείτε φωτογραφίες, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΟΚΚΙΟΝ παγωτά Μοναστηράκι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ