Συνάντηση Κοτζιά με Λαβρόφ σήμερα στη Μόσχα - iefimerida.gr

Συνάντηση Κοτζιά με Λαβρόφ σήμερα στη Μόσχα

Λαβρόφ-Κοτζιάς/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τις 10:30 τώρα το πρωί είναι προγραμματισμένη η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.

Η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών αναμένεται να ξεκινήσει στις 11:30.

Στις 16:00 ο κ. Κοτζιάς θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου Διεθνών Σχέσεων Μόσχας (MGIMO) και θα δώσει διάλεξη με θέμα την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, ενώ στις 18:30 θα έχει συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών Ρωσιών Κύριλλο.

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους σημαντικών «think tank».

Η επίσκεψη του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Ρωσία πραγματοποιείται σε συνέχεια του πρόσφατου κύκλου υψηλών επαφών που πραγματοποίησε σε ΗΠΑ και Βερολίνο, ενώ εντός του Ιουνίου αναμένεται να επισκεφθεί την Ελλάδα ο Γάλλος ομόλογός του.

Το κλίμα των επαφών του κ. Κοτζιά, όπως επεσήμαναν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ιδιαίτερα θετικό για την Ελλάδα, καθώς η διεθνής κοινότητα, συμπεριλαμβανομένων του ΟΗΕ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και της Γερμανίας, χαιρέτησε τη συμφωνία Ελλάδας-πΓΔΜ για το θέμα της ονομασίας, αναγνωρίζοντας τον εποικοδομητικό ρόλο της Ελλάδα στην περιοχή των Βαλκανίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ