Κίνα: Νέο ταμείο για επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς - iefimerida.gr

Κίνα: Νέο ταμείο για επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς

Kίνα/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αρμόδια επιτροπή οικονομικού σχεδιασμού (NDRC) στο Πεκίνο υπέγραψε συνεργασία με την επενδυτική τράπεζα (China Construction Bank) για την συγκρότηση ταμείου που θα πραγματοποιεί επενδύσεις σε στρατηγικούς τομείς οικονομικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, με την συγκρότηση του ταμείου σε κινεζικό κρατικό επίπεδο, οι δύο πλευρές θα προσελκύσουν και ιδιωτικές επενδύσεις. Το οικονομικό ύψος των κεφαλαίων που θα διαθέτει το ταμείο, αναμένεται ότι θα φτάσουν στα 300 δισεκατομμύρια γουάν (46,85 δισεκατομμύρια δολάρια) σύμφωνα με την NDRC.

Τα κεφάλαια θα επενδυθούν σε τομείς όπως η εξελιγμένη τεχνολογία της πληροφορικής, ο τεχνολογικός εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας, η παραγωγή νέων υλικών, αλλά και η ανάπτυξη και παραγωγή οχημάτων εναλλακτικών μορφών ενέργειας. Παράλληλα, θα υποστηριχθούν επενδυτικά ειδικοί τομείς ανάπτυξης της βιομηχανικής παραγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Τεχνολογία επενδύσεις
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ