Σεισμός 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό - iefimerida.gr

Σεισμός 7,6 Ρίχτερ συγκλόνισε το Μεξικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός μεγέθους 7,6 βαθμών σημειώθηκε πριν από λίγο κοντά στην πόλη Ακαπούλκο του Μεξικού, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Κια όπως ανακοίνωσε το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS). Ωστόσο άλλες μετρήσεις μιλούν για σεισμό 7,9 Ρίχτερ και τοποθετούν το σημείο όπου εκδηλώθηκε ο σεισμός στα 193 χιλιόμετρα δυτικά του Ακαπούλκο. Το αμερικανικό δίκτυο CNN επιβεβαιώνει την είδηση και αναφέρει πως ήδη εκκενώθηκαν τα γραφεία του στο Νέο Μεξικό.

Ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 8μ.μ. ώρα Ελλάδας, ενώ λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε πως δεν συντρέχουν φόβοι για τσουνάμι στον Ειρηνικό όπως αρχικά είχε διατυπωθεί. Επίσης δεν έχουν αναφερθεί νεκροί ούτε σοβαρές ζημιές στο Μεξικό παρά το μεγάλο μέγεθος του σεισμού.
Ο σεισμός έγινε αισθητός και την πόλη του Μεξικού, όπου ταρακουνήθηκαν πολλά κτίρια, ενώ οι εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο, σύμφωνα με το Ρόιτερς. Οι επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων διακόπηκαν και στους δρόμους της πρωτεύουσας προκλήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στην Οαχάκα, σύμφωνα με τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Ο μεξικανός πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν ανέφερε μέσω του λογαριασμού του στο twitter ότι δεν έχουν καταγραφεί σοβαρές υλικές ζημιές από τον σεισμό, ενώ και ο δήμαρχος της πόλης του Μεξικού Μαρσέλο Εμπράρντ ανέφερε στο twitter ότι δεν παρατήρησε ζημιές αφού πέταξε πάνω από την πρωτεύουσα με ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ