Τραμπ: Η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν συνέβαλε να αποφευχθεί μια «πυρηνική καταστροφή» - iefimerida.gr

Τραμπ: Η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν συνέβαλε να αποφευχθεί μια «πυρηνική καταστροφή»

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η χωρίς προηγούμενο συνάντησή του στη Σιγκαπούρη με τον βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν την Τρίτη συνέβαλε να αποφευχθεί «μια πυρηνική καταστροφή», ανέφερε με ικανοποίηση σε μήνυμα που ανάρτησε στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο κόσμος έκανε ένα μεγάλο βήμα πίσω από μια δυνητική πυρηνική καταστροφή!», έκρινε ο αμερικανός πρόεδρος. «Όχι πια εκτοξεύσεις πυραύλων, ούτε δοκιμές πυρηνικών όπλων! Οι όμηροι επέστρεψαν στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους. Ευχαριστώ πρόεδρε Κιμ, η ημέρα μας μαζί ήταν ιστορική!», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτηση.

Ο Τραμπ αναστέλλει τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια με τη Νότια Κορέα ενόσω η Πιονγκγιάνγκ «διαπραγματεύεται με καλή πίστη»

Ο Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα αναστείλλουν τη διεξαγωγή στρατιωτικών γυμνασίων από κοινού με τη Νότια Κορέα ενόσω η Βόρεια Κορέα διαπραγματεύεται με καλή πίστη την αποπυρηνικοποίησή της.

«Δεν πρόκειται να διεξαγάγουμε στρατιωτικά γυμνάσια όσο διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη» με την Πιονγκγιάνγκ, είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συνένευξης που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News στη Σιγκαπούρη, λίγη ώρα μετά τη συνάντησή του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ερωτηθείς εάν συζήτησε με τον Κιμ το ενδεχόμενο ο βορειοκορεάτης ηγέτης να επισκεφθεί τις ΗΠΑ, ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος απάντησε: «νομίζω ότι την κατάλληλη στιγμή, οπωσδήποτε θα έρθει στον Λευκό Οίκο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ