Ρέππας: Πώς θα αποχωρήσουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι - iefimerida.gr

Ρέππας: Πώς θα αποχωρήσουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Ρέππας: Με αυτόν τον τρόπο θα αποχωρήσουν 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τον τρόπο με τον οποίον θα μειωθεί το προσωπικό του Δημόσιου τομέα, μίλησε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος υποστήριξε πως οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Ρέππας δήλωσε πως το Δημόσιο δεν θα στερηθεί των επιστημόνων του, καθώς η αξιολόγηση σύμφωνα με τον υπουργό, σε αυτούς τους τομείς θα δείξει «εάν είναι επαρκείς ή όχι».

Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει η μείωση του προσωπικού στον Δημόσιο Τομέα, είπε, «αφενός μέσω των συνταξιοδοτήσεων-αποχωρήσεων, μέσω της κατάργησης φορέων όταν έχουμε ιδιωτικοποίηση σε ένα φορέα, που το προσωπικό δεν θα μεταφερθεί στο Δημόσιο. Επίσης, μπορεί να μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των συμβασιούχων, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέσα στο 2012, όταν οι υπηρεσίες που προσφέρουν θεωρείται πλέον ότι πρέπει να προσφερθούν από άλλη υπηρεσία ή το Κράτος δεν χρειάζεται να δραστηριοποιείται πλέον σε αυτούς τους τομείς».

«Οι απολύσεις θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία με έναν τρόπο ο οποίος εντάσσεται στη μείωση του προσωπικού κατά 150 χιλιάδες ως το 2015. Πρέπει να είναι πολύ σαφές αυτό», κατέληξε ο κ. Ρέππας.

Ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Παντελής Τζωρτζάκης, από την πλευρά του, παραδέχθηκε ότι ως σήμερα δεν έχει καταγραφεί η δημόσια περιουσία. «Και λεφτά υπάρχουν και άνθρωποι υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά για τα έργα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. «Τόσα χρόνια σπαταλούσαμε πόρους χωρίς αποτέλεσμα», κατέληξε.

Όπως είπαν από το 1996 έως σήμερα δαπανήθηκαν 7 δισ. ευρώ για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών στο δημόσιο, εκ των οποίων τα περισσότερα είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ, είτε είναι πλέον ξεπερασμένα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ