Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ - iefimerida.gr

Στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη η πρώτη συνάντηση των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποδέχονται στην Ελλάδα στις 13 και 14 Ιουνίου τους επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων των κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον γενικό διευθυντή της DG TAXUD της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Στέφαν Κουέστ, σε συνάντηση με θέμα "Με το βλέμμα στο 2025 - Στρατηγικός Διάλογος των Επικεφαλής των Φορολογικών Διοικήσεων της ΕΕ".

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, σύμφωνα σχετική ανακοίνωση, ανέλαβε την πρωτοβουλία η ελληνική φορολογική διοίκηση να φιλοξενήσει στη Θεσσαλονίκη την πρώτη συνάντηση που πραγματοποιείται στο επίπεδο των επικεφαλής των φορολογικών διοικήσεων της ΕΕ, με σκοπό να συζητηθούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι φορολογικές αρχές της Ένωσης, στην προσπάθειά τους να αυξήσουν τη φορολογική συμμόρφωση, να καταπολεμήσουν τη φοροαποφυγή και τη φοροδιαφυγή και να ενισχύσουν τη διαφάνεια και τη φορολογική δικαιοσύνη, σε ένα διεθνές περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς από τις δημογραφικές και κλιματικές αλλαγές, αλλά και από την ταχύτατη εξέλιξη της τεχνολογίας.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο επίτροπος επί Οικονομικών, Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Η συνάντηση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκοπη Παυλοπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ