Συμφέρουσα η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει ο Φώτης Κουβέλης- Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση - iefimerida.gr

Συμφέρουσα η συμφωνία για το Σκοπιανό λέει ο Φώτης Κουβέλης- Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφέρουσα χαρακτηρίζει ο Φώτης Κουβέλης, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας την διαφαινόμενη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ενώ προβλέπει οτι όταν θα έρθει για κύρωση στην Βουλή, αυτή θα συγκεντρώσει την πλειοψηφία, παρά την αντίδραση των ΑΝΕΛ.

Όπως είπε ο κ. Κουβέλης μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής, "η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ είναι αναμφισβήτητα συμφέρουσα, διότι θα άρει μια διαφορά που υπάρχει ανάμεσα σε δυο χώρες που γειτνιάζουν.Η Ελλάδα μόνο συμφέρον έχει όπως και η γειτονική χώρα. Βεβαίως η συμφωνία πρέπει να εξασφαλίζει την παραδοχή των ορών που έχουν τεθεί από την ελληνική κυβέρνηση".

Ο κ. Κουβέλης αφού σημείωσε πως "είναι ακριβή τα όσα είπε ο Ν. Κοτζιάς για την επιλογή του ονόματος", υπογράμμισε ότι η υπόθεση αυτή κρατάει χρόνια. "Επιτέλους, δεν είναι δυνατόν 140 χώρες σε όλο τον κόσμο να αποκαλούν την ΠΓΔΜ με τον όρο Μακεδονία, δεν είναι δυνατόν τα 4 από τα 6 μέλη στον ΟΗΕ να αναγνωρίζουν την χώρα με το όνομα αυτό και εμείς να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να μην προωθούμε μια λύση που έχει σχέση και με τα δικά μας συμφέροντα. Αυτοί που δεν θέλουν την λύση του θέματος είναι ο Ερντογαν και η Άγκυρα,γιατί θέλουν να προωθήσουν το γνωστό μουσουλμανικό τόξο".

Ο αναπληρωτής. υπουργός Εθνικής Άμυνας απέκρουσε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης στο ονοματολογικό και είπε ότι "είναι προφάσεις τα όσα λέει η αντιπολίτευση, ότι δεν υπάρχει ενημέρωση από τον πρωθυπουργό".

Για τους ΑΝΕΛ ο Φώτης Κουβέλης είπε οτι είναι "γνωστή η διαφωνία του με την θέση των ΑΝΕΛ στο θέμα αυτό, αλλά πιστεύει ότι θα υπάρξει η αναγκαία κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Και προέβλεψε οτι δεν πιστεύει οτι η διαφωνία του Πάνου Καμμένου με το Σκοπιανό, θα τον οδηγήσει στην αποχώρηση από την συγκυβέρνηση".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ