Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής - iefimerida.gr

Γερμανικά ΜΜΕ: Ο Ανδρέας Γεωργίου καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής

Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην επικύρωση της ποινής των 2 ετών στον Ανδρέα Γεωργίου, από τον Αρειο Πάγο, αναφέρονται δύο γερμανικές εφημερίδες.

«Καταδικάστηκε επειδή ήταν ειλικρινής», είναι ο τίτλος της Süddeutsche Zeitung, για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.

«Για την τέχνη της μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων υπάρχει ο όρος “Greek Statistics”, μέχρις ότου ήρθε ένας στατιστικολόγος στην Αθήνα και καθάρισε με τα ωραιοποιημένα στατιστικά στοιχεία», αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι ο κ. Γεωργίου επαινέθηκε για αυτό από την ΕΕ, αλλά στην πατρίδα του έπρεπε να τιμωρηθεί.

«Πρόκειται για μια θλιβερή ημέρα για την ΕΕ, που τέτοιες εξελίξεις επιτρέπονται στην επικράτειά της», δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα ο ίδιος. Η εφημερίδα του Μονάχου δίνει λεπτομερή στοιχεία για το ποιος είναι ο Γεωργίου, ότι στην Ελλάδα τον έφερε το 2010 ο Γιώργος Παπανδρέου, «που ο ίδιος είχε παραδεχθεί ότι τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για το έλλειμμα ήταν λανθασμένα. Mάλιστα τον Οκτώβριο του 2009 ο σοσιαλιστής πολιτικός τα διόρθωσε στο 12,7% και έδωσε κι άλλα αρνητικά στοιχεία, όταν πλέον δεν μπορούσαν να κρυφτούν οι ελλείψεις», σημειώνει η εφημερίδα και καταλήγει ότι «τώρα η υπόθεση Γεωργίου ενδέχεται να απασχολήσει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δεδομένου ότι στην Ελλάδα έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα».

Με την τελευταία εξέλιξη σε αυτή την υπόθεση ασχολήθηκε και η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Στην Αθήνα είναι από καιρό σαφές ότι ο Γεωργίου χρησιμοποιείται ως αποδιοπομπαίος τράγος για την κρίση», επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Οι δίκες σε βάρος του παρακολουθούνται με καλό μάτι όχι μόνο από την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από την πρώην κυβερνώσα πτέρυγα της ΝΔ, που διασπάθισε η ίδια μεγάλα ποσά δημόσιου χρήματος μέσα από μια οικονομική πολιτική πελατειακού κράτους. Ο Γεωργίου κατηγορείται ότι με τα στοιχεία του έκανε την κατάσταση χειρότερη, αν και ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο του 2010, όταν η ελληνική κρίση είχε ξεκινήσει ένα χρόνο πριν και μερικές ημέρες αργότερα υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο», αναφέρει ακόμη η γερμανική εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ανδρέας Γεωργίου ΕΛΣΤΑΤ Άρειος Πάγος
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ