Αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Τραμπ-Κιμ: Γιατί ο Αμερικανός θα φύγει άρον- άρον από τη Σιγκαπούρη - iefimerida.gr

Αντίστροφη μέτρηση για τη Σύνοδο Τραμπ-Κιμ: Γιατί ο Αμερικανός θα φύγει άρον- άρον από τη Σιγκαπούρη

Ολα έτοιμα στη Σιγκαπούρη για την ιστορική Σύνοδο (Φωτογραφία: AP/ Susan Walsh)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ντόναλντ Τραμπ άλλαξε τα σχέδιά του και αποφάσισε να αναχωρήσει νωρίτερα από τη Σιγκαπούρη. Αν και αρχικά ο Λευκός Οίκος το παρουσίασε ως ένα θετικό σημάδι για την πορεία των συζητήσεων, φαίνεται πως ο Κιμ Γιονγκ-ουν έκανε την αρχή.

Ο Βορειοκορεάτης έκανε γνωστά στην αμερικανική πλευρά τα σχέδιά του να φύγει για την Πιονγιάνγκ μετά τέλος των προγραμματισμένων ιστορικών συζητήσεων μεταξύ των δύο ηγετών, την Τρίτη. Ετσι ο Τραμπ, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που μίλησε στο Bloomberg, αποφάσισε επίσης να επισπεύσει κατά 12 ώρες την αναχώρησή του από τη Σιγκαπούρη. Αρχικά, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν διατεθειμένος να μείνει περισσότερο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αλλος Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο CNN, επιβεβαίωσε αυτές τις πληροφορίες. Ομως, σημείωσε ότι το πρόγραμμα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή, αν η συνάντηση των δύο ηγετών πάει καλά και υπάρχουν περισσότερα να συζητήσουν. Βέβαια, η Ουάσινγκτον διαμηνύει με κάθε τρόπο ότι αυτή η Σύνοδος έχει σκοπό απλά να γίνει η «αρχή της σχέσης» και πως θα υπάρξουν μελλοντικές συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αν όλα πάνε καλά.

Νωρίτερα, όταν ανακοίνωσε την αλλαγή των σχεδίων του Αμερικανού προέδρου, ο Λευκός Οίκος το απέδιδε στο γεγονός ότι οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών προχωρούν πιο γρήγορα από ό,τι αναμενόταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ