Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι τρέχει στα βιβλιοπωλεία της πόλης αυτή την εβδομάδα;

Ποια βιβλία παρουσιάζουν οι εκδότες; Ποιους συγγραφείς μπορούμε να γνωρίσουμε από κοντά;

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Η Ρέα Γαλανάκη στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας

Η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου διοργανώνει «Σκυταλοδρομία Λόγου: Από το δοκίμιο στην Πεζογραφία» . Την σκυτάλη παίρνει η συγγραφέας Ρέα Γαλανάκη που θα μιλήσει συνολικά για το έργο της με αφετηρία το τελευταίο της μυθιστόρημα «Δυο γυναίκες, δυο θεές». Την εκδήλωση θα συντονίσουν ο Αλέξης Ζήρας, κριτικός λογοτεχνίας και η Τίνα Μανδηλαρά, δημοσιογράφος-κριτικός λογοτεχνίας. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας, αίθουσα τελετών, στις 7.30 το βράδυ (Αθηνάς 63, Πλατεία Κοτζιά).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο Αντώνης Γιανακός στο Επί Λέξει

Οι εκδόσεις Κέδρος και το Επί Λέξει παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Αντώνη Γιανακού «Τέσσερις Βολικοί Θάνατοι». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας Ευάγγελος Μαυρουδής και ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης. Στο βιβλιοπωλείο Επί Λέξει, στις 8 το βράδυ (Ακαδημίας 32, Αθήνα).

Ο Γρηγόρης Αζαριάδης στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Γρηγόρη Αζαριάδη «Σκοτεινός Λαβύρινθός». Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρπετόπουλος. Στο Polis Art Café, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου και Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Αθήνα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Δημήτρης Δανιάς στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Public παρουσιάζουν το βιβλίο του Δημήτρη Δανιά «Όσο πιο λίγο μ’ αγαπάς, τόσο πιο πολύ σε θέλω». Το βιβλίο που προσφέρει λύσεις και απαντήσεις στα προβλήματα και τα ερωτήματα του σύγχρονου ζευγαριού. Για το βιβλίο θα µιλήσουν ο Κώστας Αρζόγλου, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Νόνη Δούνια, ο Αλέξης Κούγιας και ο Ανδρέας Φουστάνος. Την παρουσίαση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά. Στο Public café, στις 9 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Η Έρη Ρίτσου στον Ιανό

Οι εκδόσεις Κέδρος και ο IANOS παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Έρης Ρίτσου «Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά». Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς Φίλιππος Φιλίππου και Ανδρέας Μιχαηλίδης και η ραδιοφωνική παραγωγός Θάλεια Καραμολέγκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. Στον Ιανό, στις 6 το απόγευμα (Σταδίου 24, Αθήνα).

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Η Ντούλσε Μαρία Καρντόζο στη Στοά του Βιβλίου

Οι εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν την Πορτογαλίδα συγγραφέα Ντούλσε Μαρία Καρντόζο και το νέο της μυθιστόρημα «Ο γυρισμός». Η συγγραφέας θα συνομιλήσει για τη ζωή και το έργο της με τις μεταφράστριες Μαρία Παπαδήμα και Αθηνά Ψύλλια. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ ΛΕΑ, με την υποστήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του Δήμου Αθηναίων, της πρεσβείας της Πορτογαλίας και του Instituto Camoes. Στη Στοά του Βιβλίου, στις 7 το βράδυ (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ο Γιάννης Πλιώτας στο Public στο Σύνταγμα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και το Public παρουσιάζουν το μυθιστόρημα του Γιάννη Πλιώτα «Ουγγρικά Ψάρια». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο blogger-ιχθυολόγος Γιάννης Καλογερόπουλος και ο eAnagnostis-γιαννιωτολόγος Μιχάλης Καλαμαράς. Στην παρουσίαση ίσως παρέμβουν ο μάγος Γιώργος Μάγης, ο δάσκαλος καποέρας Μιχάλης Φουντουκλής και ο τοπικός δημοσιογράφος Γιώργος Τσαντίκος. Στο Public, αίθουσα εκδηλώσεων, στις 7 το βράδυ (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Ο Λεονάρδο Παδούρα στο Public

Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Public παρουσιάζουν τον Κουβανό συγγραφέα Λεονάρδο Παδούρα που επισκέπτεται την Αθήνα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ΛΕΑ. Την ίδια μέρα κυκλοφορεί το νέο του μυθιστόρημα «Η διαφάνεια του χρόνου». Ο Λεονάρδο Παδούρα θα συνομιλήσει με τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Μικέλα Χαρτουλάρη. Στο Public café , στις 9 το βράδυ. Νωρίτερα, στις 7.30 µ.µ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public, θα προβληθεί µε ελληνικούς υπότιτλους το ντοκιµαντέρ της Λουσία Λόπες και του Λεονάρδο Παδούρα «Γράφοντας στην Κούβα» (Κ. Σερβίας 1, Σύνταγμα).

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Η Μαρίζα Κωχ στο Polis Art Café

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το βιβλίο της Μαρίζας Κωχ «Το ξανθό κορίτσι της Σαντορίνης». Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο νεοελληνιστής φιλόλογος Λαοκράτης Βάσσης, η συνθέτρια Νένα Βενετσάνου και ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Την εκδήλωση συντονίζει ο επιμελητής του βιβλίου Μανώλης Λιγνός. Στο Polis Art Café, στις 8.30 το βράδυ (Σταδίου και Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς του Βιβλίου, Αθήνα).

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Περίπατος στην Αθήνα με τον Νίκο Βατόπουλο

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου διοργανώνουν θεματικό περίπατο με οδηγό το βιβλίο του δημοσιογράφου Νίκου Βατόπουλου «Περπατώντας στην Αθήνα». Ο περίπατος θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Μεταίχμιο (Ασκληπιού 18), θα συνεχίσει στη Νεάπολη, τη συνοικία που οριοθετείται ανάμεσα στο Κολωνάκι και τα Εξάρχεια και θα ολοκληρωθεί στον Πολυχώρο Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118). Διάρκεια διαδρομής: 2 ώρες. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής στο polychoros@metaixmio.gr.

Συναντήσεις με συγγραφείς στην Αθήνα [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ βιβλία συγγραφείς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ