Τσακαλώτος: Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα -Πάμε για καλή λύση στο χρέος - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα -Πάμε για καλή λύση στο χρέος

O Ευκλείδης Τσακαλώτος/ Φωτογραφία eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αισιόδοξος όσον αφορά την συζήτηση που γίνεται για την μείωση του χρέους εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας από το βήμα της Βουλής στην συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

«Η συζήτηση για το χρέος πηγαίνει όλο και καλύτερα και θα το δείτε στις 21 Ιουνίου . Ευελπιστούμε για μια καλή λύση, θα δείτε πόσο καλύτερες θα είναι οι δανειακές ανάγκες από αυτά που υπολογίζετε.»

«Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα»

Ο κ. Τσακαλώτος είχε έντονη αντιπαράθεση με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θανάση Μπούρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η Νέα Δημοκρατία καταστροφολογούν και είπε με ένταση οτι η κυβέρνηση δεν πουλάει φούμαρα. «Εμείς δεν πουλάμε φούμαρα, εμείς λέμε τις δυσκολίες, αναλύουμε και λέμε που μπορούμε να πάμε καλύτερα. Άλλο δεν είναι όλα ρόδινα κι άλλο η καταστροφολογία που κάνετε εσείς, άλλο να λέτε ότι όλα πάνε χάλια. Όχι δεν είναι όλα καλά, δεν είναι όλα ρόδινα αλλά γίνεται μια ουσιαστική προσπάθεια. Να πάτε στους 265.000 ανθρώπους που τώρα έχουν απασχόληση και να τους πείτε εμάς δεν μας νοιάζει, να πάτε στις επιχειρήσεις που ανοίξανε και να τους πείτε εμάς δεμ μας νοιάζει.»

«Στις λαϊκές περιοχές η αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα είναι σχεδόν μη μετρήσιμη»

Οσον αφορά το θέμα του ΕΝΦΙΑ ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θα διαψευστούν όλοι εκείνοι που προβλέπουν αυξήσεις 200 και 300 € . «Θα διαψεύσουμε και την κ.Μπακογιάννη και όλες τις εφημερίδες σας που έχουν γράψει για τον ΕΝΦΙΑ. Ούτε το θέμα του ΕΝΦΙΑ θα σας βγει θα ειναι ελάχιστες οι διαφορές, ο πιο πολύς κόσμος δεν θα καταλάβει τίποτα, ένα σημαντικό κομμάτι κόσμου θα έχει μειώσεις και ενα μικρό κομμάτι που μάλλον οι περισσότεροι θα είναι ψηφοφόροι σας γι’ αυτό και βλέπω και το ανεβάζετε, θα έχει άνοδο , ενώ στις λαϊκές περιοχές η διαφορά θα είναι μη μετρήσιμη σχεδόν. Δεν βοηθάτε την αλήθεια όταν οι εφημερίδες σας λένε ότι η αύξηση στο Περιστέρι θα είναι 200 και 300 € τον χρόνο και τελικά θα δουν ότι θα είναι 8 €.»


«Δεν έχω ξαναδεί τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων»


Ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε το σύνολο της αντιπολίτευσης για διαστρέβλωση της συζήτησης που γίνεται στη Βουλή σε σχέση με την πραγματικότητα. «Όταν νομίζεις ότι έχεις φτάσει στον πάτο και είσαι ήσυχος ότι δεν μπορούν να χειροτερέψουν τα πράγματα είσαι στο κελάρι του κελάρι σου, τότε είναι που άκους ένα τακ τακ τακ από κάτω. Εκεί έχουμε φτάσει, τέτοια διαστρέβλωση στοιχείων και στατιστικών πραγματικά δεν έχω ξανασυναντήσει. Η συζήτηση που κάνετε είναι τόσο μακριά από τη συζήτηση που γίνεται στην Ευρώπη και οπουδήποτε αλλού, δεν έχω ξαναδεί τέτοια απόκλιση. Στον 16ο αιώνα η συζήτηση στην Ελλάδα ήταν πιο κοντά σε αυτή που γινόταν στην Ιταλία στην Ισπανία και σε άλλες χώρες από ό,τι τώρα.»


«Η ρύθμιση δεν είναι υποθήκη αλλά εγγύηση για το δάνειο»

Για το θέμα της υποθήκης δημόσιας περιουσίας μέχρι του ποσού των 25 δις ευρώ που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ισχύει ότι ψηφίστηκε τον Ιούλιο του 2015 και δεν υπάρχει καμία υποθήκη και κανένα ενέχυρο αλλα εγγύηση των δανείων που λάβαμε. «Κανένα ενέχυρο, καμία υποθήκη. Οταν ψηφίσαμε τον πρώτο νόμο και ήρθε εδώ η δανειακή σύμβαση έλεγε ότι θα υπάρξει ένα υπερταμείο και όταν θα υπάρξει το υπερ ταμείο θα πρέπει να το λάβουμε υπόψη. Δηλαδή η συμφωνία που έγινε τον Ιούλιο του 2015 για το ταμείο αξιοποίησης και όχι το ταμείο αποκρατικοποιήσεων όπως ήταν το δικό σας. Αυτό ακριβώς ισχύει και τώρα, καμιά υποθήκη, μόνο εγγύηση, υπάρχει εγγύηση για το δάνειο που πήραμε δεν μπορεί τίποτα από αυτά που λέτε εσείς να γίνουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ