Ουρές κάνουν οι Βρετανοί για το μοναδικό γαλλικό κρασί -Το σέρβιραν στο γάμο Χάρι-Μέγκαν [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Ουρές κάνουν οι Βρετανοί για το μοναδικό γαλλικό κρασί -Το σέρβιραν στο γάμο Χάρι-Μέγκαν [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα Chardonnay από έναν μικρό αμπελώνα στην περιοχή της Βουργουνδίας της Γαλλίας έχει γίνει ανάρπαστο στα ράφια της Βρετανίας, όταν οι λάτρεις του κρασιού έμαθαν πως ήταν ένα από τα κρασιά που ήπιαν οι καλεσμένοι στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Το κτήμα Olivier Leflaive στοPuligny-Montrachet δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων πως μόλις είχαν μάθει από τα μέσα ενημέρωσης ότι το κρασί τους, Bourgogne Les Setilles, σερβιρίστηκε στους καλεσμένους στη δεξίωση μετά τον βασιλικό γάμο.

Οι Sunday Times που αποκάλυψαν την επιλογή των νεονύμφων, ανέφεραν πως ο βρετανικός έμπορος κρασιού Lee & Wheeler πούλησε 780 μπουκάλια σε λιγότερο από δύο ώρες μετά την ανακοίνωση της είδησης και πως θα πουλούσε 4 φορές περισσότερα αν είχε απόθεμα.

«Είμαστε τόσο περήφανοι που συμμετείχαμε σε μια τόσο ξεχωριστή μέρα! Συγχαρητήρια Μέγκαν και Χάρι» έγραψε στη σελίδα του στο Facebook το κτήμα, το οποίο έχει επίσης ένα ξενοδοχείο και ένα εστιατόριο, καλώντα2ς μάλιστα το βασιλικό ζευγάρι να το επισκεφθεί.

A post shared by Olivier Leflaive (@olivierleflaive) on Jun 4, 2018 at 8:17am PDT


Ο Bastien Gautheron, διευθυντής μάρκετινγκ του αμπελώνα, περιέγραψε το Chardonnay ως την «εισαγωγή στη γραμμή μας, την υπογραφή του οίκου μας».

Το συγκεκριμένο vintage κρασί του 2016, που περιγράφεται στην ιστοσελίδα του ως «νότες λευκών λουλουδιών, ροδάκινου, καβουρδισμένων αμυγδάλων και ξύσμα λεμονιού» πωλείται για 17,8 ευρώ. Στην αγορά μπορεί να βρει κανείς και το ίδιο κρασί παραγωγής 2015, αλλά ο Gautheron είπε πως δεν ξέρει ποιο από τα δύο σερβιρίστηκε στο γάμο. Επιβεβαίωσε πάντως πως οι διεθνείς πωλήσεις αυξήθηκαν από το γάμο, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να πει κατά πόσο.

A post shared by Olivier Leflaive (@olivierleflaive) on Sep 4, 2017 at 8:27am PDT


Ακόμη και οι τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, αγοράζουν μπουκάλια κρασιού «από περιέργεια» είπε.

Ουρές κάνουν οι Βρετανοί για το μοναδικό γαλλικό κρασί -Το σέρβιραν στο γάμο Χάρι-Μέγκαν [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 0



Σύμφωνα με τους Sunday Times ήταν το μοναδικό γαλλικό κρασί που σερβιρίστηκε στη βραδιά, το μενού του οποίου δεν αποκαλύφθηκε επισήμως από το παλάτι.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που οι Βρετανοί καταναλωτές παθαίνουν αμόκ για ένα γαλλικό προϊόν που έχει στο μενού της η βασιλική οικογένεια.

Ουρές κάνουν οι Βρετανοί για το μοναδικό γαλλικό κρασί -Το σέρβιραν στο γάμο Χάρι-Μέγκαν [εικόνες & βίντεο]  | iefimerida.gr 1



Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις πράσινης φακής από την περιοχή Puy-en-Velay της νότιας κεντρικής Γαλλίας αυξήθηκαν όταν έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Τζορτζ θα έτρωγε τέτοιες φακές στο σχολείο του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ