Διαψεύδουν οι Αυστραλοί ότι χρειάζονται Έλληνες ταξιτζήδες - iefimerida.gr

Διαψεύδουν οι Αυστραλοί ότι χρειάζονται Έλληνες ταξιτζήδες

«Μύθος» τελικά το μεταναστευτικό κύμα Ελλήνων προς την Αυστραλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ως ανακριβή χαρακτηρίζει η πρεσβεία της Αυστραλίας τα δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα, και αναφέρουν πως υπάρχει μεγάλο κύμα μετανάστευσης Ελλήνων προς την Αυστραλία.

Πιο συγκεκριμένα,με δημοσίευμά της η πρεσβεία της Αυστραλίας σχολιάζει πως, όσα έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες, «εμπεριέχουν ανακρίβειες σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας».

Στο συγκεκριμένο δελτίου τύπου μάλιστα, γίνεται αναφορά και στο θέμα της «εξαγωγής» Ελλήνων αυτοκινητιστών προς την Αυστραλία σχολιάζοντας πως «το πρόγραμμα επαγγελματικής μετανάστευσης της Αυστραλίας είναι ανοιχτό σε άτομα από όλο τον κόσμο με ειδικότητες και προσόντα σε ζήτηση στην Αυστραλία. Το επάγγελμα των αυτοκινητιστών / οδηγών ταξί δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο ειδικοτήτων που προβλέπει το υφιστάμενο πρόγραμμα μετανάστευσης».

Μάλιστα σε πρόσφατη δήλωσή της, η Πρέσβης της Αυστραλίας, Τζένη Μπλούμφιλντ τόνισε ότι: «Η οικονομική συγκυρία στην Ελλάδα έχει αυξήσει σημαντικά το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των μέσων ενημέρωσης για τις προοπτικές μετανάστευσης των Ελλήνων στην Αυστραλία. Δυστυχώς, ανακριβή δημοσιεύματα για τα προγράμματα μετανάστευσης της Αυστραλίας έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα προσδοκίας που είναι αβάσιμο. Αναφορές για μεγάλη αύξηση Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία δεν τεκμηριώνονται από τα στοιχεία που δείχνουν ότι λιγότερες από 15 βίζες για επαγγελματική μετανάστευση εκδόθηκαν σε Έλληνες υπηκόους το 2011. Άτομα με διπλή υπηκοότητα ενδεχομένως να ταξιδεύουν από τη μία χώρα στην άλλη για διάφορους λόγους αλλά δεν συγκαταλέγονται ως μετανάστες. Η κυβέρνηση και ο λαός της Αυστραλίας κατανοούν τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες και είναι έτοιμοι να συνδράμουν με κάθε δυνατό τρόπο στην προσπάθεια της Ελλάδας να ανασυντάξει την οικονομία της. Σε αυτή την προσπάθεια όμως πρέπει να υπάρξει ακριβής πληροφόρηση και πλήρη κατανόηση των δυνατοτήτων και ευκαιριών που υπάρχουν».

Ολόκληρο το δελτίο Τύπου μπορείτε να το δείτε εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ