Ζάεφ: Με τον Τσίπρα είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών - iefimerida.gr

Ζάεφ: Με τον Τσίπρα είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στο ονοματολογικό. Μάλιστα είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί πριν από την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Σκοπιανά μέσα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ τόνισε ότι είναι σημαντικό η λύση να είναι ποιοτική και αξιοπρεπής, έτσι ώστε να το δεχθούν θετικά οι πολίτες της χώρας, που θα κληθούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.

«Είναι επιθυμία μας να έχουμε λύση στο θέμα της ονομασίας πριν την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28 και 29 Ιουνίου και πριν από την συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης στις 25 και 26», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας σήμερα στο Αρατσίνοβο, για την έναρξη του έργου για την κατασκευή ενός νέου δημοτικού κτιρίου.

Ακόμη επιβεβαίωσε τις δηλώσεις που προέβη νωρίτερα σήμερα ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ότι θα επικοινωνήσει σύντομα με τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και μετέπειτα θα ενημερώσει τους πολίτες.

Ο κ.Ζάεφ σημείωσε ότι η επικοινωνία σε όλα τα επίπεδα είναι συνεχής και ότι εξετάζονται διάφορες στρατηγικές, ώστε να μπει τέλος στη διαμάχη των δύο χωρών για το ονοματολογικό.

«Είμαστε στα τελευταία λεπτά των προσπαθειών να έρθουμε κοντά ο ένας στις θέσεις του άλλου και όταν συμβεί αυτό θα ανακοινώσουμε από κοινού τα καλά νέα για τους κατοίκους των δυο χωρών», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ