Εκκληση του ΟΗΕ στη Ρώμη να επιτραπεί άμεσα η αποβίβαση των μεταναστών του Aquarius στο λιμάνι - iefimerida.gr

Εκκληση του ΟΗΕ στη Ρώμη να επιτραπεί άμεσα η αποβίβαση των μεταναστών του Aquarius στο λιμάνι

Πλοίο με μετανάστες- Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες κάλεσε σήμερα τις αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας να επιτρέψουν σε 629 μετανάστες, περιλαμβανομένων τουλάχιστον 100 παιδιών, που επιβαίνουν σε πλοίο μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης η οποία τους διέσωσε στη θάλασσα, να αποβιβαστούν επειγόντως.

Το πλοίο Aquarius παραμένει σήμερα σε διεθνή ύδατα μετά την απόφαση του νέου υπουργού Εσωτερικών της Ιταλίας να απαγορεύσει στο πλοίο να αγκυροβολήσει σε ιταλικό λιμάνι.

«Άνθρωποι βρίσκονται σε δυσκολία, οι προμήθειες τελειώνουν και χρειάζονται γρήγορα βοήθεια. Ευρύτερα θέματα όπως ποιος είναι υπεύθυνος και πώς αυτές οι ευθύνες μπορούν να κατανεμηθούν μεταξύ των κρατών θα πρέπει να αντιμετωπιστούν αργότερα», ανέφερε ο Βενσάν Κοσετέλ, ειδικός απεσταλμένος της UNHCR για την κεντρική Μεσόγειο, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ OHE Ρώμη μετανάστες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ