Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει στρατιωτικά μυστικά από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς - iefimerida.gr

Ομέρ Τσελίκ: Η Ελλάδα θέλει στρατιωτικά μυστικά από τους 8 Τούρκους αξιωματικούς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απίστευτη δήλωση ότι η Ελλάδα θέλει να πάρει στρατιωτικά μυστικά από τους Τούρκους στρατιωτικούς που διέφυγαν στην Ελλάδα μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, έκανε ο Τούρκος Υπουργός Ευρωπαικών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας σε τουρκικά μέσα.

Και πρόσθεσε απειλητικά, ότι αυτό το γεγονός θα επηρεάσει για πάντα τις σχέσεις της Αγκυρας με την Αθήνα. Ο Ομέρ Τσελίκ είπε χαρακτηριστικά: «Η προστασία τρομοκρατών που έβαλαν στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Ο Τσελίκ έδωσε συνέντευξη, σε κοινή εκπομπή του Haberturk και του Bloomberg, και πρόσθεσε ότι όταν συζήτησαν στην Τουρκική κυβέρνηση για πρώτη φορά το θέμα των πραξικοπηματιών στρατιωτικών, είπαν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει ποτέ αποδεκτό.

«Μετά έφτασε στα αυτιά μας ότι έγιναν παρεμβάσεις από άλλες χώρες. Η Ελλάδα μετατράπηκε σε μια χώρα που προστατεύσει πραξικοπηματίες. Αυτά τα άτομα τα οποία προστατεύουν, τράβηξαν όπλα εναντίον στρατού του ΝΑΤΟ. Η 15η Ιουλίου δεν είναι ένα οποιοδήποτε γεγονός για μας. Είναι ένα γεγονός που θα επηρεάσει ριζικά τις σχέσεις μας με την Ελλάδα. Αυτό δεν έχει να κάνει με το δίκαιο. Είναι καθαρό ότι έχει πάρει άλλη διάσταση. Σκέφτονται ότι από αυτά τα άτομα μπορούν να πάρουν στρατιωτικά μυστικά. Ο καθένας από αυτούς είναι πρόσφορο εργαλείο που δεν έχει θρησκευτικό προσανατολισμό ούτε και συναίσθηση της έννοιας πατρίδας. Η προστασία τρομοκρατών που έχουν βάλει στρατιωτική στολή θα επηρεάσει τα πάντα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ