«Τι έγινε Αντονι, έμαθα αυτοκτόνησες; Γιατί; Μήπως απάτησες το κορίτσι σου;» -Ο Βαλ Κίλμερ τα λέει «χοντρά» στον Μπουρντέν - iefimerida.gr

«Τι έγινε Αντονι, έμαθα αυτοκτόνησες; Γιατί; Μήπως απάτησες το κορίτσι σου;» -Ο Βαλ Κίλμερ τα λέει «χοντρά» στον Μπουρντέν

Ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αμερικανός ηθοποιός Βαλ Κίλμερ αντέδρασε στο θάνατο του διάσημου σεφ Άντονι Μπουρντέν σε ανάρτησή του στο Facebook, όπου μοιράστηκε τις σκέψεις του για την αυτοκτονία, προκαλώντας φυσικά την οργή πολλών θαυμαστών του σεφ.

Σε μια πολύ αμφιλεγόμενη ανάρτηση, ο Κίλμερ είπε πως ήταν πολύ εγωιστικό από την πλευρά του Μπουρντέν να αυτοκτονήσει και τον κατηγόρησε πως δεν μπορεί να αποδεχθεί την αγάπη.

Ο Αμερικανός ηθοποιός Βαλ Κίλμερ. Φωτογραφία: AP

Αυτή η ανάρτηση προκάλεσε την οργή πολλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που έσπευσαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τις παρατηρήσεις του Κίλμερ.

«Τι έγινε Αντονι, έμαθα αυτοκτόνησες; Γιατί; Μήπως απάτησες το κορίτσι σου;» -Ο Βαλ Κίλμερ τα λέει «χοντρά» στον Μπουρντέν | iefimerida.gr 1

Ο Κίλμερ ανέφερε επίσης στην ανάρτησή του πως ήταν φίλοι με τον Μπουρντέν παρά το γεγονός πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πως οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί ποτέ.

Ο Αμερικανός ηθοποιός έγραψε στην ανάρτησή του:

«Πόσες στιγμές απείχες από το να νιώσεις την αγάπη που ήταν καθολική. Από κάθε γωνιά του πλανήτη που ήσουν αγαπητός. Τόσο εγωιστικό. Μας έδωσες έναν λόγο για να θυμώσουμε. Ένας πνευματικός ηγέτης κάποτε μου είπε πως η αυτοκτονία είναι η πιο εγωιστική πράξη που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος και ήμουν μπερδεμένος, αλλά μου εξήγησε πως δεν υπάρχει κανένα ψυχικό μέρος μακριά από την ανθρωπιά που να αναγκάζει το θύμα, χωρίς να το γνωρίζει, να πιστέψει πως η ζωή έχει τελειώσει».

«Τι έγινε Αντονι, έμαθα αυτοκτόνησες; Γιατί; Μήπως απάτησες το κορίτσι σου;» -Ο Βαλ Κίλμερ τα λέει «χοντρά» στον Μπουρντέν | iefimerida.gr 2



Ο συνέχισε ο Κίλμερ: «Και τι έγινε; Έμαθα ότι αυτοκτόνησες στο Παρίσι. Σε ποιο ξενοδοχείο; Υποτροπίασες; Μόλις είχες επιστρέψει από το καλύτερο γεύμα της ζωής σου; Μήπως απάτησες το κορίτσι σου; Όσοι από εμάς σε ξέραμε, είμαστε σοκαρισμένοι και θυμωμένοι, πολύ θυμωμένοι γι’ αυτό που μας έκανες. Εκατομμύρια θα μπορούσα να σκεφτώ. Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι σαν εμένα που φαντάζονταν ότι σε ήξεραν. Κάποιοι φαντάζονται ότι σε γνωρίζουν πολύ καλά. Θα έβαζες τέλος στη ζωή σου αν σου συνέβαινε ό,τι και σ' εμένα, πριν από δύο χρόνια, αν δεν μπορούσες να φας τίποτα επειδή η γλώσσα σου είναι συνεχώς πρησμένη; Σκέφτομαι, ονειρεύομαι κάθε γεύμα που απόλαυσα ποτέ και το γεύομαι στη φαντασία μου.... Εσύ ξαφνικά ξύπνησες μια μέρα και δεν πεινούσες πια. Παρά το γεγονός ότι είχες μια μικρή κόρη στο σπίτι να σε περιμένει, αποφάσισες ότι δεν πεινάς αρκετά ώστε να συνεχίσεις να ανασαίνεις. Ήταν το μίσος του πατέρα σου ακόμα τόσο αισθητό ώστε να σκιάζει κάθε ηλιόλουστη στιγμή κάθε καταραμένης μέρας της ζωής σου, Άντονι;» συνεχίζει ο ηθοποιός.

Ο Άντονι Μπουρντέν με την τελευταία του σύντροφο, Άζια Αρτζέντο



«Έφυγες πολύ νωρίς φίλε μου. Αποκοιμήθηκα βλέποντάς σε να απολαμβάνεις την Ουρουγουάη χθες το βράδυ. Ήταν επανάληψη, αλλά πάντα βρίσκω κάτι που δεν είχα προσέξει» κατέληξε. «Έφυγες πολύ νωρίς. Και θα το αποδείξω».

Φυσικά, η ανάρτησή του προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, με κάποιους να αναφέρουν πως «η αυτοκτονία δεν είναι εγωιστική. Είναι μια πολύ προσωπική μάχη» ενώ κάποιος άλλος ανέφερε «δυστυχώς, η ψυχική ασθένεια δεν σας επιτρέπει να κοιτάξετε πέρα από την θλίψη και τον πόνο σας. Δεν έγινε από κακία».

Ο Κίλμερ έσπευσε να απαντήσει σε κάποια από τα σχόλια μόλις είδε τις αντιδράσεις, τονίζοντας ότι κάποιοι δεν κατάλαβαν καλά τι ήθελε να πει.

«Ουάου, οι αντιδράσεις αυτού του είδους κάνουν τη θανάσιμη αυτή ασθένεια, αόρατη. Δεν έχεις καμία ένδειξη για το πώς είναι να έχεις αυτή την ασθένεια και να βρίσκεσαι σε τόπο τόσο σκοτεινό και απελπισμένο που αισθάνεσαι πως ο κόσμος θα ήταν καλύτερος χωρίς εσύ να είσαι μέρος του» έγραψε ένας χρήστης στο Facebook. «Το να υπονοείται ότι η ασθένειά σας είναι χειρότερη είναι αναίσθητο... οι άνθρωποι συνεχίζουν να πεθαίνουν από θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία κι όμως εσείς υπονοείται ότι θα έπρεπε να κάνουν μόνο ευχάριστες σκέψεις».

Ο Κίλμερ απάντησε, λέγοντας πως «η αγάπη μπορεί να θεραπεύσει».

«Λυπάμαι που το λέω, αλλά μάλλον δεν διαβάσατε πολύ προσεκτικά αυτό που έγραψα. Έχω μεγαλώσει με ακραία κατάθλιψη ολόκληρη τη ζωή μου και την έχω μελετήσει πολύ. Σίγουρα δε θα κρίνω τν πόνο του. Αλλά σαφώς ένιωθε ότι δεν μπορούσε να πάρει άλλη ανάσα και αγάπη, αλλά πάντα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε μια ακόμη φορά. Δεν είναι εγωιστικό ότι δεν μπορούσε να σκεφτεί τις ανάγκες της κόρης του για ακόμη μία ώρα προτού αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Λυπάμαι που νιώθετε έτσι. Ο τρόπος που μιλάτε με κάνει να νομίζω ότι δεν δίνατε ιδιαίτερη προσοχή στη ζωή του Μπουρντέν ούτε στις λέξεις. Προσπάθησε να δει ολόκληρη την εικόνα, και η ακούραστη προσπάθειά του τον οδήγησε μερικές φορές να δει πιο βαθιά...».

Μια άλλη γυναίκα, επίσης, σχολίασε αρνητικά την ανάρτησή του, γράφοντας: «Είμαι βαθύτατα λυπημένη που ακούω τα θυμωμένα σου λόγια και το να κατηγορείς έναν άνθρωπο πως είναι τόσο εγωιστής» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δική της εμπειρία του να έχει αυτοκτονικές τάσεις λόγω της επιλόχιας κατάθλιψης.

Ο Κίλμερ απάντησε: «Είμαι θυμωμένος γιατί τον αγαπώ και για όσα έκανε. Είμαι ευγνώμων που μοιραστήκατε την εμπειρία σας. Εσείς ήσασταν ανοιχτή στην αγάπη εκείνη την κρίσιμη μέρα. Ο Άντονι Μπουρντέν δεν ήταν για τους δικούς του λόγους».

«Εγωιστικό; Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν απλά να αυτοκτονήσουν επειδή είχαν μια κακή μέρα, υποφέρουν από απίστευτο πόνο και το μυαλό τους, τους λέει ότι δεν υπάρχει ελπίδα, οι αγαπημένοι τους θα είναι καλύτερα χωρίς αυτούς» έγραψε κάποιος άλλος ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Η αυτοκτονία δεν είναι εγωιστική, είναι απελπισία».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ