G7: «Κόντρα» και στις φωτογραφίες -Οι διαφορετικές εικόνες που δημοσίευσαν οι ηγέτες - iefimerida.gr

G7: «Κόντρα» και στις φωτογραφίες -Οι διαφορετικές εικόνες που δημοσίευσαν οι ηγέτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ποιος κάνει... κουμάντο στην G7; Οι ηγέτες που μετείχαν στη Σύνοδο- η οποία κατέληξε σε φιάσκο- κοντραρίστηκαν και μέσω φωτογραφιών.

Οι φωτογραφίες που έδωσαν στη δημοσιότητα η γερμανική, η γαλλική και η αμερικανική κυβέρνηση αποτυπώνουν πολύ διαφορετικά την κατάσταση εντός της συνάντησης των ηγετών των επτά ισχυρότερων οικονομιών, στον Καναδά.

Την αρχή έκανε το Βερολίνο. Στη φωτογραφία που δημοσίευσε ο εκπρόσωπος της Ανγκελα Μέρκελ, η Καγκελάριος είναι όρθια, με τους άλλους ηγέτες γύρω της και κοιτάζει τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος είναι καθιστός, με τα χέρια σταυρωμένα στο στήθος του.

Zweiter Tag des #G7-Gipfels in Kanada: Beratungen am Rande der offiziellen Tagesordnung #G7Charlevoix pic.twitter.com/5GiGF6zTHr

G7: «Κόντρα» και στις φωτογραφίες -Οι διαφορετικές εικόνες που δημοσίευσαν οι ηγέτες | iefimerida.gr 0

Λίγη ώρα αργότερα, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα τις δικές του φωτογραφίες, ίσως σαν «απάντηση» στις γερμανικές. Σε μία από αυτές, ο Τραμπ φαίνεται να μακρηγορεί, ενώ οι υπόλοιποι ηγέτες τον ακούνε.

Πάντως και ο Εμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε μία φωτογραφία αντίστοιχη της γερμανικής, με τον Τραμπ «στριμωγμένο» από τους άλλους ηγέτες και τον Γάλλο πρόεδρο να του μιλά χειρονομώντας.

#G7Charlevoix, deuxième jour : une nouvelle étape est franchie.
Après une longue journée de travail et de dialogue très direct, nous recherchons activement un accord ambitieux. pic.twitter.com/tBy2ZUg2v8

Ο Τζάστιν Τριντό από την πλευρά του- ο οικοδεσπότης της Συνόδου που δέχθηκε τα πυρά του Τραμπ μετά την αναχώρηση του Αμερικανού- δημοσίευσε μια πιο «ουδέτερη» φωτογραφία, από το τραπέζι των συνομιλιών, με τον ίδιο να απευθύνεται στους υπόλοιπους.

Down to business.

Au boulot.#G7Charlevoix pic.twitter.com/R830rTnDUU

Πληροφορίες: Associated Press

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ