Λεμέρ προς Βερολίνο: Τα πλεονάσματα δεν αρκούν για να βγει μια χώρα από την κρίση - iefimerida.gr

Λεμέρ προς Βερολίνο: Τα πλεονάσματα δεν αρκούν για να βγει μια χώρα από την κρίση

Φωτογραφία: AP/ Sina Schuldt
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλληλεγγύη από το Βερολίνο, για τα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης και να τα βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά, ζήτησε ο Μπρούνο Λεμέρ.

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συγκεκριμενοποίησε τις προτάσεις του Εμανουέλ Μακρόν για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ, μιλώντας σε εκδήλωση των γερμανικών οικογενειακών επιχειρήσεων στο Βερολίνο.

Ο Λεμέρ διευκρίνισε πως το Παρίσι δεν επιδιώκει την αμοιβαιοποίηση του χρέους. Παρά όμως τη σημασία μιας «υγιούς» δημοσιονομικής πολιτικής στην οποία επιμένει και η Γαλλία, το Βερολίνο θα πρέπει να επιδείξει αλληλεγγύη με τα αδύναμα μέλη της ευρωζώνης και να τα βοηθήσει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

Κάνοντας μια σαφή αναφορά στην Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών τόνισε πως πλεονάσματα «κατ' απαίτηση» στον προϋπολογισμό μιας χώρας δεν αρκούν για να ξεπεράσει την κρίση. Οικονομικά ισχυρές χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο στην τόνωση της ανάπτυξης. Εκτός αυτού θα πρέπει η ευρωζώνη να αναπτυχθεί σε μια πραγματική Οικονομική Ένωση και να μετατραπεί ο ΕΜΣ σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.

Πηγή: Deutsche Welle

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπρούνο Λεμέρ πλεονάσματα κρίση
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ