Αναμείνατε στο ακουστικό -Νέα καθυστέρηση, η ΠΓΔΜ έβγαλε ανακοίνωση, δεν έγινε ακόμη το τηλεφώνημα - iefimerida.gr

Αναμείνατε στο ακουστικό -Νέα καθυστέρηση, η ΠΓΔΜ έβγαλε ανακοίνωση, δεν έγινε ακόμη το τηλεφώνημα

Αλέξης Τσίπρας & Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΡ.ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ ANDREA BONETTI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα καθυστέρηση στο θέμα της ονομασία της ΠΓΔΜ, με το τηλεφώνημα που αναμένει η Αθήνα από τον Ζόραν Ζάεφ να μην έχει γίνει ακόμη και τις πιθανότητες να γίνει εντός του Σαββατοκύριακου να λιγοστεύουν. Μάλιστα, την ώρα που η ελληνική πλευρά ανέμενε το τηλεφώνημα, η σκοπιανή εξέδωσε ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση της γείτονος αναφέρεται ότι είναι σημαντικό, να επιτευχθεί μια ποιοτική και αμοιβαία αποδεκτή λύση η οποία θα είναι βιώσιμη και ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ παραμένει προσηλωμένη στην εξεύρεση λύσης που θα προστατεύει και ενισχύει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των πολιτών της Δημοκρατίας της.

Οι εικασίες περιφερειακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, σε αυτές τις ευαίσθητες στιγμές, δεν μπορούν να συμβάλουν σε αυτόν τον στρατηγικό στόχο εθνικού συμφέροντος, λέει η κυβέρνηση της πΓΔΜ και τονίζει πως η οικοδόμηση φιλίας μεταξύ των δύο χωρών είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το κοινό μέλλον και η συνεργασία στο μέλλον μόνον θα αυξάνεται.

«Η κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων, της ένταξης στην ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι σαφές ότι για την επίτευξή τους είναι απαραίτητο να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το όνομα» αναφέρει η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ .

Την ίδια ώρα, η σκοπιανή ιστοσελίδα Telma επικρίνει τη στάση του Ζόραν Ζάεφ, με δημοσίευμα του να τιτλοφορείται: «Η προθεσμία για τις διαπραγματεύσεις λήγει και ο πρωθυπουργός σιωπά».

Οπως σημειώνει, την ώρα που οι ΗΠΑ έδωσαν «τελεσίγραφο» στην κυβέρνηση των Σκοπίων να έχει κλείσει η συμφωνία για το όνομα μέχρι τις 9 Ιουνίου, ο Ζάεφ φιλοξενεί βραβευμένους φοιτητές για την καινοτομία και για πρώτη φορά δεν σταμάτησε κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζόραν Ζάεφ ΠΓΔΜ ανακοίνωση Σκοπιανό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ