Καναδάς-G7: Μακρόν και Τραμπ χαιρετίζουν την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους - iefimerida.gr

Καναδάς-G7: Μακρόν και Τραμπ χαιρετίζουν την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους

Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισαν την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους για το εμπόριο και για άλλα ζητήματα στη σύνοδο των G7 στον Καναδά, χωρίς ωστόσο να δώσουν καμία ένδειξη για ένα πιθανό σημείο επαφής στο θέμα των δασμών.

«Είχαμε μια πρώτη συζήτηση, μια αρχή συζήτησης για τα τρέχοντα θέματα όπως το εμπόριο, η οποία όμως επέτρεψε να λυθούν, πιστεύω, πολλές πιθανές παρεξηγήσεις. Οπότε, υπάρχει η θέληση να δουλέψουμε, να προχωρήσουμε μαζί», δήλωσε ο Μακρόν σε δημοσιογράφους στο ξεκίνημα των διμερών συνομιλιών του με τον Τραμπ στο Λα Μαλμπέ.

«Τα πράγματα προχωρούν σε αυτή τη G7», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υιοθέτησε έναν περισσότερο θετικό τόνο, επαινώντας την «πολύ καλή του σχέση» με τον Γάλλο πρόεδρο.

Επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ έχουν ένα μεγάλο εμπορικό έλλειμμα με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τόνισε ότι ο «Εμανουέλ έχει προσφέρει μεγάλη βοήθεια αναφορικά με αυτό».

«Κάτι θα συμβεί, πιστεύω ότι θα είναι πολύ θετικό» είπε, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιο συγκεκριμένο θέμα αναφερόταν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εμανουέλ Μακρόν Ντόναλντ Τραμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ