Κουτρουμάνης: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για μείωση του εφάπαξ» - iefimerida.gr

Κουτρουμάνης: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για μείωση του εφάπαξ»

Κουτρουμάνης: «Δεν έχει ληφθεί απόφαση για μείωση του εφάπαξ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχουν προβλέψεις» αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον, για περικοπές 10 με 30% στο εφάπαξ δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο υπουργός Εργασίας, δεν επιβεβαίωσε την περικοπή κατά 10 με 30% του εφάπαξ, τονίζοντας πώς όλα θα αποφασιστούν στα τέλη Μαρτίου, αφού ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες για τα Ταμεία. Για το λόγο αυτό άλλωστε τους ζητήθηκαν και τα στοιχεία.

Όσον αφορά στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το εφάπαξ στο ύψος που βρίσκεται τώρα».

Υπογράμμισε επίσης ότι, έως το τέλος του χρόνου, δεν θα μειωθούν περισσότερο οι συντάξεις ενώ για τα επόμενα χρόνια τόνισε πως το ύψος των συντάξεων θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της ύφεσης.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα των διαβουλεύσεων με την τρόικα θέμα κατάργησης 13ου και 14ου μισθού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ