«Εμπλοκή» στο Σκοπιανό παραδέχεται ο Οσμάνι -«Ναι, υπάρχουν ακόμα διαφορές» - iefimerida.gr

«Εμπλοκή» στο Σκοπιανό παραδέχεται ο Οσμάνι -«Ναι, υπάρχουν ακόμα διαφορές»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι επόμενες ώρες θα είναι πολύ κρίσιμες για την έκβαση των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος.

Αυτό εκτίμησε σήμερα, Παρασκευή 8 Ιουνίου, ο Μπουγιάρ Οσμάνι, αναπληρωτής πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, ο οποίος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε, λέγοντας πως υπάρχει ενός είδους «εμπλοκή» στις συζητήσεις επειδή υφίστανται ακόμα διαφορές ανάμεσα στις δύο πλευρές όσον αφορά στη σύνταξη του τελικού κειμένου της συμφωνίας, ιδιαίτερα δε ως προς τις ερμηνείες των θεμάτων που παραμένουν ανοιχτά και την αποτύπωσή τους στο χαρτί.

Πάντως, κι αυτός από την πλευρά του εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος ότι, τελικά, «έπειτα από 25χρονη διαμάχη, θα βρεθεί λύση» στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, συμπληρώνοντας ότι «υπάρχει μεγάλη θέληση από τα δύο μέρη».

Κάλεσε, δε, άπαντες να δείξουν κατανόηση σε σχέση με την καθυστέρηση που παρατηρείται για το κλείσιμο της συμφωνίας. «Ζητώ την κατανόησή σας, πρέπει να είστε προσεκτικοί κατά την περίοδο αυτή, δεδομένου ότι τα τελευταία βήματα είναι πολύ εύκολο να αλλάξουν, εξαιτίας της υπερβολικής επιβάρυνσης των διαπραγματεύσεων και των συναισθημάτων που υπάρχουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ