Σπυράκη: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα Σκόπια χωρίς τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - iefimerida.gr

Σπυράκη: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα Σκόπια χωρίς τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μαρία Σπυράκη / Φωτογραφίες eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατηγόρησε τους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Κοτζιά ότι διαπραγματεύονται το ονοματολογικό χωρίς να έχουν εξασφαλισμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία που να τους νομιμοποιεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Η κ. Σπυράκη αναφέρθηκε και στο θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών λέγοντας πως δεν καλύπτουν την αντιπολίτευση οι απαντήσεις της κυβέρνησης και όπως τονίζει «με μια Τουρκία σε έντονο αναθεωρητισμό η κατάσταση μπορεί να γίνει ανεξέλεγκτη».


«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για το Σκοπιανό, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς χωρίς να εκπροσωπούν την πλειοψηφία πάνω στην οποία στηρίζονται, κάνουν πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6.

«Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα Σκόπια εν κενώ, χωρίς να έχει τη στήριξη των βουλευτών της, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, δεν υπάρχει. Διαπραγματεύεται ως εκπρόσωπος, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Τον προειδοποιούμε ότι δεν μας δεσμεύει αυτή η επιλογή του. Είναι μία επιλογή, που δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση. Θα φέρει ακέραιη και προσωπικά την ευθύνη, αν συναινέσει σε μία συμφωνία που αποβαίνει εις βάρος των συμφερόντων όλων των Ελλήνων.

Θα είναι υπεύθυνος προσωπικά ο πρωθυπουργός αν εμφανίσει συμφωνία για τα Σκόπια, χωρίς να έχει τη στήριξη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς δηλαδή κοινοβουλευτική νομιμοποίηση.Για να το πω απλά: Δεν θα πάει στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας να υπογράψει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών και τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για δέσμευση Τσίπρα, η κ. Σπυράκη δήλωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά έθεσε το θέμα της δέσμευσης του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Ερντογάν, τουλάχιστον πέντε φορές. Και χθες ξαναρωτήσαμε αν υπάρχει τέτοια δέσμευση. Αν μας κάλυπταν οι απαντήσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών, δεν θα επανερχόμασταν με τέτοια συχνότητα. Βρισκόμαστε απέναντι σε μία Τουρκία που κινείται με έντονο αναθεωρητισμό, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, με μεγάλη αντιπαράθεση κι εθνικιστικές κορώνες ανάμεσα στα κόμματα κι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία κατάσταση που για λίγο μπορεί να μην ελέγχεται», κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ