Deloitte: Ρεκόρ εσόδων 14,3 δισ. ευρώ στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης - iefimerida.gr

Deloitte: Ρεκόρ εσόδων 14,3 δισ. ευρώ στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης

Φωτογραφία: Deloitte
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σημείωσαν ρεκόρ εσόδων κατά τη διάρκεια της σεζόν 2016-17, ως αποτέλεσμα των νέων συμφωνιών για τα ραδιοτηλεοπτικά δικαιώματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Deloitte.

Τα συνολικά έσοδα των πέντε μεγάλων πρωταθλημάτων-στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία-ανήλθαν σε 12,6 δισ. λίρες ή διαφορετικά 14,3 δισ ευρώ, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα της σεζόν 2016/17 είναι τα πιο εντυπωσιακά που έχουμε δει ποτέ», δήλωσε ο Νταν Τζόουνς, μέλος του αθλητικού ομίλου της Deloitte.

Η 27η ετήσια έκθεση της Football Finance αναφέρει ότι η ανάπτυξη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου οφείλεται κυρίως σε βελτιωμένες τηλεοπτικές συμφωνίες στην Αγγλική Premier League, τη La Liga της Ισπανίας και τη Ligue 1 της Γαλλίας.

Η ευρωπαϊκή αγορά ποδοσφαίρου ανήλθε στα 21,9 δισεκατομμύρια λίρες ή 24,9 δισ ευρώ με την Premier League να είναι ο καθαρός οδηγός. «Ενώ η Premier League είναι ο ξεκάθαρος ηγέτης της αγοράς, αναμένουμε να δούμε συνεχή ανάπτυξη και ενδιαφέρον σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο διευθυντής της Sports Business Group, Τιμ Μπριτζ.

Τα έσοδα από τις ομάδες της Premier League σημείωσαν άνοδο 25 τοις εκατό σε 4,5 δισεκατομμύρια λίρες (5,1 δισ ευρώ), ενισχυμένα από την τριετή εγχώρια συμφωνία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων λιρών (5,8 δισ ευρώ), που υπογράφηκε το 2015.

Η Deloitte ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά κανένας αγγλικός σύλλογος της κορυφαίας κατηγορίας δεν σημείωσε απώλειες λειτουργίας, ενώ ο δείκτης μισθών-εσόδων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο από την εποχή 1997-98, στο 55%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ