Η Εθνική μειώνει κατά 15% τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών της - iefimerida.gr

Η Εθνική μειώνει κατά 15% τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών της

Η Εθνική μειώνει κατά 15% τις αμοιβές των μεγαλοστελεχών της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μείωση των αμοιβών κατά 15% όλων των κορυφαίων στελεχών της αποφάσισε η Εθνική Τράπεζα λόγω της κρίσης που διέρχεται η χώρα και το τραπεζικό σύστημα.

Οι μειώσεις αφορούν τον διοικητή, τον διευθύνοντα σύμβουλο, τους αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, τους γενικούς διευθυντές και τους αναπληρωτές γενικούς διευθυντές. Την απόφαση έλαβε η διοίκηση της Τράπεζας λόγω της δυσκολίας που βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες μετά το PSI, προκειμένου να δώσει την αίσθηση ότι η γενικότερη λιτότητα στους μισθούς των εργαζομένων συμπεριλαμβάνει και τα ανώτατα στελέχη της μεγαλύτερης ελληνικής τράπεζας.

Η διοίκηση αποφάσισε επίσης να μειώσει κατά 33% το «επίδομα περιποίησης πελατών» που έπαιρναν τα κορυφαία στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι ο διοικητής Βασίλης Ράπανος και ο διευθύνων σύμβουλος ,Απόστολος Ταμβακάκης, είχαν μειώσει οικειοθελώς κατά 15% τις αμοιβές τους, όταν ανέλαβαν τα καθήκοντά τους το 2009.

Έτσι με τις νέες περικοπές, συνολικά οι μισθοί του διοικητή και του διευθύνοντος συμβούλου έχουν μειωθεί συνολικά κατά 30%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ