Συνάντηση Μητσοτάκη-Ταγιάνι στο Μόναχο -Η Ιταλία στο επίκεντρο της συζήτησής τους - iefimerida.gr

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ταγιάνι στο Μόναχο -Η Ιταλία στο επίκεντρο της συζήτησής τους

Φωτογραφία: Twitter
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΕΛΗΣ

Οι εξελίξεις στην Ιταλία βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι. Οι αναλογίες της κατάστασης με όσα συνέβησαν στην Ελλάδα είναι σαφείς και ευχή και των δύο ήταν να μην χρειαστεί η Ιταλία να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό με την Ελλάδα.

Πάντως τα όσα συμβαίνουν στην γειτονική χώρα επηρεάζουν την προσπάθεια της Ελλάδας να βγει μετά τον Αύγουστο στις αγορές, δυσχεραίνοντας την κατάσταση καθώς σε αυτό το κλίμα όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ αυτό δεν μπορεί να γίνει. Εκτός από την κατάσταση στην Ιταλία ρόλο σε αυτή την εξέλιξη παίζουν και τα τρία χαμένα χρόνια, όπως τα χαρακτηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, από την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην καταφέρει η Ελλάδα να φέρει τα επιτόκια δανεισμού στο επίπεδο των άλλων χωρών του Ευρωπαϊκού νότου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις συναντήσεις που θα έχει με τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, θα θέσει το ζήτημα της ρύθμισης του ελληνικού χρέους, τονίζοντας ότι πρέπει να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή ρύθμιση προκειμένου να επιτύχει η Ελλάδα την έξοδο στις αγορές. Αναγκαία αλλά όχι ικανή συνθήκη όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, καθώς υπογραμμίζει ότι απαιτούνται γρήγοροι ρυθμοί ανάπτυξης από μια σοβαρή κυβέρνηση με μεταρρυθμιστικό σχέδιο.

Όσον αφορά τις εξελίξεις με το ονοματολογικό των Σκοπίων, ο πρόεδρος της ΝΔ από την Βαυαρική πρωτεύουσα, μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους τόνισε με νόημα ότι οι θέσεις της ΝΔ για το θέμα είναι ξεκάθαρες και κατανοητές στο ΕΛΚ.

Ο κ. Μητσοτάκης στην παρέμβασή του αύριο στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ θα προτείνει λύσεις για το πως η κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα ανεφερε πως θα εξηγήσει πως η ΝΔ αναγεννήθηκε απο ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τωρα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ