Κοτζιάς: Αντί να κάνουν αυτοκριτική, βρίζουν - iefimerida.gr

Κοτζιάς: Αντί να κάνουν αυτοκριτική, βρίζουν

Νίκος Κοτζιάς-Υπουργός Εξωτερικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς απαντά στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την γλώσσα της ΠΓΔΜ.

«Δεν τους φταίει η "αβλεψία" τους αλλά η αποκάλυψή της» τονίζει και επισημαίνει ότι «αντί να κάνουν αυτοκριτική βρίζουν».

Επίσης επαναλαμβάνει αυτό που εξήγησε στην προχθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ: «Αποδέχτηκαν το 1977 σε συνδιάσκεψη του ΟΗΕ να ονομάζεται η γλώσσα των Σκοπίων ως "Μακεδονική". Από τότε αυτή τέθηκε στον πίνακα των επισήμων γλωσσών του ΟΗΕ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Αντί να κάνουν αυτοκριτική βρίζουν. Δεν τους φταιει η "αβλεψία" τους αλλά η αποκάλυψή της».

Αποδέχτηκαν το 1977 σε συνδιάσκεψη του ΟΗΕ να ονομάζεται η γλώσσα των Σκοπίων ως "Μακεδονική". Από τότε αυτή τέθηκε στον πίνακα των επισήμων γλωσσών του ΟΗΕ όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Αντί να κάνουν αυτοκριτική βρίζουν. Δεν τους φταιει η "αβλεψια" τους αλλά η αποκάλυψή της

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κοτζιάς ΥΠΕΞ ΠΓΔΜ Σκοπιανό γλώσσα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ