Απίστευτος Ερντογάν: Δείτε πόσα ψυγεία έχουν τα νοικοκυριά μας, να η ευμάρεια της Τουρκίας! - iefimerida.gr

Απίστευτος Ερντογάν: Δείτε πόσα ψυγεία έχουν τα νοικοκυριά μας, να η ευμάρεια της Τουρκίας!

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα πολεμική πυροδότησε ο Ταγίπ Ερντογάν στην Τουρκία ενόψει των εκλογών της 24ης Ιουνίου υποστηρίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ ότι το να διαθέτει ψυγείο ένα νοικοκυριό είναι δείγμα... ευμάρειας!

Στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης ο Τούρκος πρόεδρος συνέκρινε στοιχεία από τότε που ανήλθε το κόμμα του, το ΑΚΡ στην εξουσία μέχρι σήμερα.

«Το 2002 είχαν πουληθεί 91.000 αυτοκίνητα [στην Τουρκία] και πέρυσι 723.000. Κάπου 1.088.000 ψυγεία πουλήθηκαν τότε και 3.107.000 τον περασμένο χρόνο. Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν φτωχοί... αν υπάρχει ψυγείο σε κάθε σπίτι, τότε έχουμε φθάσει σ’ ένα συγκεκριμένο επίπεδο ευμάρειας», είπε.

Τα λόγια του πυροδότησαν καταιγισμό ειρωνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους επικριτές του να επισημαίνουν ότι εδώ και αρκετές δεκαετίες διαθέτουν ψυγεία σχεδόν όλα τα νοικοκυριά της χώρας.

Και φυσικά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη ούτε ο βασικός αντίπαλος του Ερντογάν, ο προεδρικός υποψήφιος του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος. «Η τελευταία ομιλία του Ερντογάν δείχνει πόσο έχει αποστασιοποιηθεί από τον κόσμο. Τι μας λες Ερντογάν; Φυλούσαμε τα τρόφιμα μας στις κουφάλες των δέντρων πριν από σένα;», είπε ο Μουχαρέμ Ιντζέ μιλώντας στο Αϊδίνιο. Και πρόσθεσε:

«Νομίζει ότι ένα ψυγείο είναι πολυτέλεια γι’ αυτό το έθνος, αλλά ο ίδιος πίνει “λευκό τσάι” που κοστίζει 4.500 τουρκικές λίρες [820 ευρώ]. Οι πολίτες μας είχαν ψυγεία στα σπίτια τους εδώ και 40 χρόνια, αλλά ο Ερντογάν τους τα άδειασε το τελευταίο διάστημα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ