Ετσι είναι να είσαι φοιτητής στο Χάρβαρντ -Πολλή αντιγραφή, τι λέει για το σεξ νέα έρευνα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ετσι είναι να είσαι φοιτητής στο Χάρβαρντ -Πολλή αντιγραφή, τι λέει για το σεξ νέα έρευνα [εικόνες]

Χαρβαρντ/ Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία έρευνα στην «ενδοχώρα» του Χάρβαρντ πραγματοποίησε η φοιτητική εφημερίδα του Πανεπιστημίου με όνομα Harvard Crimson, έτσι ώστε όσοι νέοι αποφασίσουν να σπουδάσουν εκεί να είναι καλά προετοιμασμένοι για το τι συμβαίνει στη μικρή αυτή κοινότητα.

Μπορεί, λοιπόν, το Χάρβαρντ να έχει υπάρξει το βασικό «σκαλοπάτι της επιτυχίας» πολλών σπουδαστών, αλλά αυτή η έρευνα δείχνει και την άλλη πλευρά του πανεπιστημίου... αυτή της αντιγραφής, της κακής σεξουαλικής ζωής και του υπερβολικού άγχους.

Οι παρακάτω αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

  • Σχεδόν οι μισοί φοιτητές έχουν περάσει κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα

Το 41% των μαθητών που σπουδάζουν ακόμη στο Χάρβαρντ έχουν ζητήσει μάλιστα κάποια στιγμή ψυχολογική υποστήριξη από τις υπηρεσίες υγείας του πανεπιστημίου.

Ακόμη, το 15% των φοιτητών έχει ζητήσει στήριξη από συμφοιτητές του.

  • 1 στους 5 είναι παρθένος/α όταν τελειώνει το Χάρβαρντ

Πέρα από αυτό, επίσης 1 στους 5 δεν έχει φλερτάρει ποτέ όσο σπουδάζει στο πανεπιστήμιο.

Από την άλλη, η έρευνα έδειξε πως το 69% των φοιτητών χρησιμοποιεί dating apps, ενώ επίσης πάνω από το 1/5 ανέφερε πως έχει δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση κατά τη διάρκεια των σπουδών του.

Ετσι είναι να είσαι φοιτητής στο Χάρβαρντ -Πολλή αντιγραφή, τι λέει για το σεξ νέα έρευνα [εικόνες] | iefimerida.gr 0
  • Μόνο το 3% των φοιτητών υποστηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ

Σχεδόν όλοι όσοι ξεκίνησαν να φοιτούν στο Χάρβαρντ την περίοδο που στην προεδρία βρισκόταν ο Μπράρακ Ομπάμα είναι κατά της προεδρίας Τραμπ. Συγκεκριμένα το 72% πιστεύει πως οι ΗΠΑ βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ μόνο το 3% των Αμερικανών φοιτητών που ψήφισαν στις εκλογές στήριξε τον Τραμπ.

  • Υπάρχει λογοκρισία

Κι όμως οι περισσότεροι σπουδαστές του Χάρβαρντ δεν συζητούν ανοιχτά τις απόψεις τους και όσοι το κάνουν λογοκρίνονται.

Ετσι, περίπου τα 2/3 των φοιτητών έχουν «επιλέξει σε κάποιο βαθμό να μην εκφράσουν γνώμη σε ακαδημαϊκά θέματα από φόβο μήπως προσβάλουν τους άλλους ή στοχοποιηθούν».

Ετσι είναι να είσαι φοιτητής στο Χάρβαρντ -Πολλή αντιγραφή, τι λέει για το σεξ νέα έρευνα [εικόνες] | iefimerida.gr 1
  • Παρα-πίνουν

Το ποτό φαίνεται να είναι καθημερινή συνήθεια των φοιτητών στο Χάρβαρντ, καθώς ο συντριπτικός αριθμός του 90% πίνει αλκοόλ και μάλιστα κάθε εβδομάδα.

Πάντως το καλό είναι πως οι καπνιστές είναι ελάχιστοι, καθώς περίπου τα 3/4 των ερωτηθέντων ανέφεραν πως δεν καπνίζουν καθόλου. Βέβαια, σύμφωνα με την έρευνα, οι περισσότεροι μαθητές δήλωσαν πως έχουν δοκιμάσει κάνναβη για πρώτη φορά παρά τσιγάρο στο Χάρβαρντ.

  • Οι 9 στους 10 έχουν iPhone

Εκτός από το γεγονός πως σχεδόν όλοι οι φοιτητές στο Χάρβαρντ έχουν smartphone, το 87% έχει iPhone. Και δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το 80%, πέρα από κινητό, έχει και υπολογιστή της Apple!

Ετσι είναι να είσαι φοιτητής στο Χάρβαρντ -Πολλή αντιγραφή, τι λέει για το σεξ νέα έρευνα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
  • 1 στους 5 αντιγράφει

Το Χάρβαρντ έχει εισαγάγει ένα κώδικα «τιμής» στον οποίο όλοι οι μαθητές υπόσχονται πως ποτέ δεν θα εξαπατήσουν σε καμία ακαδημαϊκή εξέταση.

Ωστόσο αυτό δεν τηρείται από όλους, καθώς περίπου το 1/ 5 των φοιτητών έχει αντιγράψει ή ακολουθήσει κάποια άλλη «βρώμικη» μέθοδο σε εξετάσεις.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ