Fitch: Αναβάθμισε ΕΤΕ και Alpha Bank -Δεν βλέπει σύντομα πλήρη άρση των capital controls - iefimerida.gr

Fitch: Αναβάθμισε ΕΤΕ και Alpha Bank -Δεν βλέπει σύντομα πλήρη άρση των capital controls

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις αξιολογήσεις της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων συστημικών τραπεζών επιβεβαίωσε ο οίκος Fitch.

Συγκεκριμένα, ο αμερικανικός οίκος διατήρησε τα ελληνικά τραπεζικά συστήματα σε καθεστώς «περιορισμένης χρεοκοπίας» (RD), εξέλιξη η οποία οφείλεται στην ισχύ των κεφαλαιακών περιορισμών.

O Fitch χαιρέτισε την πρόσφατη «χαλάρωση» των περιοριστικών μέτρων, ενώ εξήγησε ότι η διαδικασία άρσης των capital controls θα μπορούσε να επιταχυνθεί μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος βοήθειας, τον Αύγουστο του 2018.

Βασική προϋπόθεση, ωστόσο, εξακολουθεί να αποτελεί η διασφάλιση ενός υποστηρικτικού λειτουργικού περιβάλλοντος και η ενίσχυση της εμπιστοσύνης.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Fitch δεν αναμένει την άρση των capital controls σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.

Παράλληλα, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης προχώρησε στην αναβάθμιση της αξιολόγησης βιωσιμότητας της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank σε «ccc+» από «ccc» προηγουμένως.

Η αξιολόγηση βιωσιμότητας των Πειραιώς και Eurobank παρέμεινε σταθερή σε «ccc».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Fitch τράπεζες αναβάθμιση capital controls
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ