Νέα Ζηλανδία εξάγει φουλ γαλακτοκομικά στην Κίνα - iefimerida.gr

Νέα Ζηλανδία εξάγει φουλ γαλακτοκομικά στην Κίνα

Φωτογραφία αρχείου AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ετήσιες εξαγωγές της Νέας Ζηλανδίας στην κινεζική αγορά καταγράφηκαν στα 15,3 δισεκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας (10,77 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξαγωγές αυτές, είχαν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με το οικονομικό τους ύψος να φτάνει στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια Νέας Ζηλανδίας, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 25% επί των συνολικών εξαγωγών της Νέας Ζηλανδίας στην Κίνα.

Η Κίνα αποτελεί τον σπουδαιότερο εμπορικό εταίρο της Νέας Ζηλανδίας, από τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Αυστραλία.

Οι εμπορικές συναλλαγές της Νέας Ζηλανδίας με την Κίνα, την Αυστραλία και την ΕΕ, αντιστοιχούν περίπου στο 50% των συνολικών εμπορικών σχέσεων που έχει η αναφερόμενη χώρα με τον υπόλοιπο κόσμο.

1 δολάριο ΗΠΑ = 1,42 δολάρια Νέας Ζηλανδίας

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ