Task force από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τα περιστατικά με την υγεία διπλωματών - iefimerida.gr

Task force από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τα περιστατικά με την υγεία διπλωματών

Φωτογραφία: AP Photo/Mary Altaffer
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη συγκρότηση μιας task force με τη συμμετοχή αρκετών υπουργών και με στόχο να συντονίζει την απάντηση στα «περιστατικά με την υγεία Αμερικανών διπλωματών» στην Κούβα και πιο πρόσφατα στην Κίνα, ανακοίνωσε ο Μάικ Πομπέο.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επισήμανε τις μεγάλες ομοιότητες μεταξύ των περιστατικών στην Κίνα με τις μυστηριώδεις «στοχευμένες επιθέσεις», στα τέλη του 2016 και το καλοκαίρι του 2017, εναντίον 24 Αμερικανών διπλωματών στην Αβάνα, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν «ηχητικές» ακόμα κι αν δεν αποκαλύφθηκε η αιτία τους ούτε οι πιθανοί αυτουργοί.

Μπροστά στο μυστήριο, αυτή η ειδική ομάδα δράσης, που συστάθηκε την 23η Μαΐου, πρέπει να εργαστεί με στόχο να «ταυτοποιήσει και να παράσχει φροντίδα στο προσωπικό και τα μέλη των οικογενειών (των Αμερικανών υπαλλήλων) που επίσης επηρεάστηκαν, να ερευνήσει και να περιορίσει τους κινδύνους», να συντονίσει τις διπλωματικές προσπάθειες, εξήγησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών σε ένα δελτίο τύπου. Στην ομάδα συμμετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας, Εμπορίου, Άμυνας και Ενέργειας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας υπενθυμίζει ότι οι διπλωμάτες διαγνώστηκαν με συμπτώματα «τα οποία μοιάζουν σε εκείνα που διαπιστώνονται έπειτα από μια διάσειση ή έναν ελαφρύ εγκεφαλικό τραυματισμό». Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται κεφαλαλγίες, ίλιγγοι, εμβοές, γνωστικά προβλήματα ή προβλήματα όρασης, απώλεια ακοής όπως και περιπτώσεις αϋπνίας και εξάντλησης, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ task force Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικ Πομπέο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ