Το Μεξικό δημοσίευσε κατάλογο με αμερικανικά προϊόντα που βάζει δασμούς - iefimerida.gr

Το Μεξικό δημοσίευσε κατάλογο με αμερικανικά προϊόντα που βάζει δασμούς

Φωτογραφία: AP Photo/Marta Escurra
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Χοιρινό κρέας, ουίσκι, τυριά, μήλα και σταφίδες συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο των αμερικανικών προϊόντων, στα οποία θα επιβληθούν από το Μεξικό, πρόσθετοι δασμοί ύψους 15-25%.

Αυτό αναφέρει η λίστα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Οικονομίας του Μεξικού, ως αντίποινα για τους αμερικανικούς δασμούς.

Ενώπιον της «μονομερούς υιοθέτησης» από τις ΗΠΑ του μέτρου επιβολής δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, το Μεξικό «έχει το δικαίωμα να λαμβάνει μέτρα με ισοδύναμες εμπορικές επιπτώσεις» εξηγεί το υπουργείο, στον επίσημο ιστότοπό του.

Τα προϊόντα που στοχοθετούνται είναι κυρίως αγροτικά προϊόντα, ενώ στον κατάλογο προστίθενται προϊόντα με βάση το μέταλλο, όπως πλάκες από χάλυβα ή σωλήνες διάτρησης.

«Το Μεξικό μπορεί να προσαρμόσει τη σύνθεση της λίστας των προϊόντων εισαγωγής από τις ΗΠΑ», τα οποία στοχοθετούνται από τους δασμούς, προειδοποιεί το υπουργείο.

Η αύξηση των τελωνειακών δασμών στοχεύει τομείς στους οποίους ο πρόεδρος Τραμπ θεωρείται «πολιτικά θετικά διακείμενος», όπως η παραγωγή χοιρινού κρέατος, επισημαίνουν Μεξικανοί ειδικοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δασμοί ΗΠΑ Μεξικό
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ