Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη των Πρωταθλητών Eagles -Τον σνόμπαραν και... αντέδρασε - iefimerida.gr

Ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψη των Πρωταθλητών Eagles -Τον σνόμπαραν και... αντέδρασε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι Eagles να κατέκτησαν το Super Bowl και να απέκτησαν έτσι το δικαίωμα να επισκεφθούν τον Λευκό Οίκο, όμως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να ακυρώσει την τελετή.

Και αυτό μόλις κατάλαβε πως πολλοί αθλητές της ομάδας της Philadelphia προσπάθησαν να αποφύγουν το ταξίδι.

Σύμφωνα με το Associated Press, ουδείς αθλητής των Eagles γονάτισε την περασμένη σεζόν κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ (το έκαναν πολλοί αθλητές) και αυτό είναι ένα στοιχείο που κάνει ακόμη πιο... παράξενη την απόφαση Τραμπ.

Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι των Eagles είχαν ενημερώσει στις 31 Μαϊοτυ πως 81 άτομα του συλλόγου θα βρεθούν στον Λευκό Οίκο, πριν ζητήσουν μία μέρα αργότερα να μεταφερθεί η τελετή σε νέα ημερομηνία. Ο Τραμπ υποστήριξε πως είχε ήδη κανονίσει ταξίδι στο εξωτερικό και όταν είδε πως η ομάδα της Philadelphia σκόπευε να στείλει ένα πολύ μικρότερο αριθμό για να την εκπροσωπήσει στην τελετή, αποφάσισε να ακυρώσει την εκδήλωση.

«Η πλειοψηφία των Eagles γύρισε την πλάτη στους οπαδούς της. Ο Πρόεδρος αποφάσισε να αλλάξει το event και να γιορτάσει για την αμερικανική σημαία μαζί με τους φίλους των Eagles, την Μπάντα του Αμερικανικού Ναυτικού και την χορωδία του Αμερικανικού Στρατού», αναφέρει η νεότερη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Υπενθυμίζουμε πως πριν από μερικές μέρες οι ιδιοκτήτες των ομάδων του NFL πήραν την απόφαση να τιμωρήσουν όποιον αθλητή γονατίσει κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου, δίνοντας πάντως το δικαίωμα σε όποιον θέλει να μείνει στα αποδυτήρια για να αποφευχθούν άσχημες καταστάσεις που θα πληγώσουν ακόμη περισσότερο τον αμερικανικό αθλητισμό.

Αρκετά μέλη της ομάδας των Eagles, συμπεριλαμβανομένων των Τζένκινς και Λονγκ έχουν κάνει από καιρό τα σχέδιά τους να μην παραστούν σε οποιαδήποτε επίσκεψη στο Λευκό Οίκο λόγω της αντίστασής τους στον Τραμπ και τις πολιτικές του. Ο Τζένκινς δήλωσε στους δημοσιογράφους τον Μάιο ότι θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον με τους συμπαίκτες του, αλλά δεν θα επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο.

Μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου τη Δευτέρα, ο Σμιθ έγραψε στο twitter: «Τόσα πολλά ψέματα. Ο Πρόεδρος συνεχίζει να διαδίδει την ψεύτικη αφήγηση ότι οι παίκτες είναι αντι-στρατιωτικοί».

Όπως είναι γνωστό, ο Τραμπ δημιούργησε αναστάτωση στους παίκτες το 2017 με σχόλια που αντιτίθενται στις διαμαρτυρίες των παικτών κατά τη διάρκεια του εθνικού ύμνου, λέγοντας ότι οι παίκτες που γονατίζουν κατά τη διάρκειά του πρέπει να απολυθούν.

Τα σχόλια ώθησαν πολλούς παίκτες σε όλο το πρωτάθλημα να γονατίσουν κατά τη διάρκεια του ύμνου την επόμενη εβδομάδα και η συζήτηση για το θέμα τελικά οδήγησε σε μια νέα πολιτική NFL που πέρασε τον περασμένο μήνα με κυρώσεις στις ομάδες εάν οι παίκτες εμφανίσουν οποιαδήποτε μορφή έλλειψης σεβασμού στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του ύμνου που κινείται προς τα εμπρός. Ο Τραμπ εξέφρασε την έγκρισή του για τη νέα πολιτική τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ