«Αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Γουάινστιν -Στις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση - iefimerida.gr

«Αθώος» δήλωσε στο δικαστήριο ο Γουάινστιν -Στις κατηγορίες για βιασμό και σεξουαλική επίθεση

Φωτογραφία: AP/ Steven Hirsch
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε δικαστήριο του Μανχάταν εμφανίστηκε την Τρίτη ο Χάρβεϊ Γουάινστιν και δήλωσε «αθώος» στις τρεις κατηγορίες που τον βαρύνουν, δύο για βιασμό και μία για σεξουαλική επίθεση.

Ο πρώην μεγαλοπαραγωγός του Χόλιγουντ- τον οποίο έχουν κατηγορήσει σχεδόν 100 γυναίκες τους τελευταίους μήνες- μίλησε ελάχιστα στο δικαστήριο. Οταν ρωτήθηκε από τον δικαστή, δήλωσε «αθώος» και στη συνέχεια απαντούσε μονολεκτικά «ναι», την ώρα που ο δικαστής του υπενθύμιζε τους όρους της υπό όρους αποφυλάκισής του.

Η ταυτότητα της γυναίκας που κατηγορεί τον Γουάινστιν για βιασμό δεν έχει αποκαλυφθεί. Ο δικηγόρος του, Μπεν Μπράφμαν, υποστηρίζει ότι διατηρούσε συναινετική σχέση επί 10 χρόνια με τον παραγωγό, κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Η γυναίκα που τον κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση είναι η Λούσια Έβανς, σήμερα σύμβουλος μάρκετινγκ και την εποχή εκείνη επίδοξη ηθοποιός. Υποστηρίζει ότι ο Γουάινστιν την υποχρέωσε να του κάνει στοματικό σεξ μέσα στα γραφεία της εταιρείας Miramax, με αντάλλαγμα μια θέση μοντέλου στο ριάλιτι Project Runway.

Σε βάρος του Γουάινστιν διεξάγονται επίσης έρευνες για παρόμοιες υποθέσεις στο Λος Άντζελες και το Λονδίνο, όμως μέχρι στιγμής μόνο οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης του έχουν ασκήσει δίωξη. Η προετοιμασία της δίκης του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει μήνες, ενώ ο συνήγορός του θα επιχειρήσει να εμποδίσει άλλες γυναίκες, που υποστηρίζουν ότι ήταν θύματά του, να καταθέσουν. Οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο παραγωγός να δηλώσει τελικά «ένοχος» για να διαπραγματευτεί μειωμένη ποινή, εφόσον οι δικηγόροι του θεωρήσουν ότι δεν πρόκειται να κερδίσουν την υπόθεση.

Πηγή: ΑΠΕ/ AFP, Reuters

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ